Ciobanii prahoveni s-au mutat pe internet! Mielul de camerun face concurenţă mioritei!

Posted by

Sătui de concurenţa din pieţe, crescătorii de oi din Prahova şi-au făcut conturi pe site-urile de anunţuri şi s-au apucat să facă comerţ on-line. Aşa se face că, în prag de Paşte, site-urile sunt pline anunţuri de genul: „vand mai muti iezi si miei pretul este accesibil si negociabil am 14 iezi si 4 miei avand intre 8-17 kg in viu, iar pretul este in viu 14 lei iar taiat 25lei PRETUL NEG. Ma numesc nea Marin si ma puteti contacta la numarul de telefon afisat mai jos” sau „Vand carne de miel, crescut natural, fara concentrate. Pretul este de 22 Ron/kg taiat. Va oferim si posibilitatea sa veniti personal sa luati mielul pentru a putea observa personal in ce conditii bune cresc in sat Bustenari com Telega”.

Mielul on-line e mai ieftin!
Cumpărătorii care achiziţionează miei de pe internet scutesc şi timp, dar şi bani. Şi asta pentru că mielul online este mai ieftin decât cel din piaţă. Ciobanii spun că ei percep preţ de producător în timp ce comercianţii din pieţe pun un adaos care poate ajunge şi la 10 lei. Astfel, dacă mielutul cumpărat on-line nu costă mai mult de 25 de lei/ kilogram, preţul anunţat în pieţe este de aproximativ 28 de lei / kilogram.

Ultima fiţă: mielul de camerun!
„OI DE CAMERUN !combinatie intre gazela si muflon !carne fara colesterol,bogat cu vitamine B compelecs,,calitate carne este ca gust lafel ca vanatul,ca aspect arate ca muflon,nu are miros de oaie,nu sa mulge nu sa tunde”,”Oi de carne , fara colesterol !(camerun)” sau ”vand mielut de camerun (stoc limitat ) din parint cu pedigri , avem si oi matur – 400 de lei”, îşi laudă câţiva prahoveni marfa cameruneză pe internet. Pentru că aceasta este ultima modă în materie de miei. E adevărat, carnea e mai scumpă, dar crescătorii spun că se merita şi că nu duc deloc lipsă de cumpărători. „M-au sunat clienţi care au cumpărat anul trecut să le opresc şi lor şi nu mă vait de clienţi. E mai scump, dar e mai bun, carne anu miroase, iar mieii sunt crescuţi ecologic”, ne-a spus un crescător din Prahova.

Atenţie!
Inspectorii sanitar veterinari atrag atenţia prahovenilor să fie atenţi la ce cumpără deoarece carnea mieilor sacrificaţi în gospodărie nu este verificată.