May 25

Afla si tu ce trebuie schimbat in legea taximetriei

Afla si tu ce trebuie schimbat in legea taximetriei

Poate ca nu mai este cazul sa mai vorbim si sa discutam despre faptul ca cea mai mare disputa privind legea taximetriei este legata de faptul ca anumite firme de tranport, precum Uber, nu platesc impozite catre statul roman si nu respecta legea in vigoare exact asa cum fac celelalte firme de taximetrie ce isi indeplinesc rolul si isi aduc aportul contributiei la stat. Ceea ce este extrem de important pentru opinia publica este faptul ca mai bine de 4% din PIB-ul tari reprezinta taxele si impozitele impuse catre firmele de taximetrie ce isi respecta angajamentul fata de statul roman, si cam tot atat este si suma cu care anumite firme inseala statul si implicit pe restul contribuabililor platitori de taxe si impozite ce respecta statul.

Pe de alta parte nu trebuie sa uitam nici de faptul ca anul trecut s-au organizat mai multe proteste atat in marile orase, cat si in capitala de catre Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.) cu privire la aspectul mai sus amintit. Bineinteles pentru cei ce vor sa inteleaga acest conflict intr-un mod cat mai obiectiv si cat mai bine puteti sa gasiti aici mai multe detalii, dar si pe pagina de facebook a celor ce au ceva de spus cu privire la incalcarea legii a acelor firme ce pana in prezent sunt scutite de la plata impozitelor.

Conflictul a izbucnit si mai mult in momentul in care Primaria Generala a Capitalei a garantat celor de la  Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.) ca vor lua masuri pentru ca acest lucru sa nu se mai intample, iar firmele care se folosesc de anumite aplicatii (sub pretextul unei societati dezvoltate) sa nu mai fie scutite de plata impozitelor.

Ba mai mult decat atat trebuie sa amintim faptul ca de curand s-au realizat diverse campanii de denigrare impotriva acelor taximetristi ce respecta legea si isi platesc impozitele catre statul roman, iar acest lucru spune destul de multe avand in vedere contextu actual. Iar daca luam in calcul acest context cred ca ar fi ideal sa dati o mana de ajutor in aceasta cauza si sa alegeti doar acele servicii de transport care cu siguranta isi platesc darile catre stat.