apr. 25

Avem deja cei zece candidati la primaria orasului Ploiesti

Avem deja cei zece candidati la primaria orasului Ploiesti

Daca esti ploiestean, sigur te intereseaza cine a candidat la primaria orasului pentru postul de primar. Nu este o noutate faptul ca fostul primar a fost retinut de catre politie si ulterior arestat pentru ca a finantat din bugetul local echipa de fotbal Petrolul Ploiesti. Se pare ca in locul lui Iulian Badescu a venit viceprimarul Cristian Ganea, care tine locul primarului. Asta se intampla de anul trecut, din decembrie 2015 si pana in prezent.

Deja batalia electorala este in plina desfasurare la Ploiesti, pentru functia de primar si se pare ca senatorul PNL Andrei Volosevici, favorit in cursa alegerilor, a anuntat ca nu va mai candida dupa ce a fost anchetat de DNA, fiind suspect intr-un dosar de luare de mita si trafic de influenta. Acestea fiind spuse, mai departe va voi enumera in ordine alfabetica, pe toti cei zece candidati la functia de primar al orasului Ploiesti.

Lola Gabriela Anghel, politician in cadrul Partidului National Democrat, nu este foarte activa pe plan politic in spatiul public, motiv pentru care foarte multe detalii nu se stiu despre dansa. In anul 2012 s-a facut remarcata prin castigarea unui mandat de deputat in PPDD, partidul lui Dan Diaconescu. Aceasta a facut din realizarea sa si singura performanta politica. De la fost traducator autorizat de engleza-franceza si apoi la profesor de engleza si franceza la o scoala, Lola Gabriela Anghel vine ca si candidat la functia de primar din partea Partidului National Democrat.

Catalina Bozianu este presedintele actual al PMP, Partidul Miscarea Populara, fiind defapt produsul politic al lui Adrian Semcu, directorului Hidro Prahova. Ca viceprimar ce a fost pentru mandatul din 2008-2012, se pare ca nu a reusit sa se faca remarcata cu nimic. Dupa ce Andrei Volosevici a plecat la PNL, aceasta a devenit presedintele Miscarii Populare. Azi candideaza pentru acelasi post pe care spera sa il obtina.

catalina bozianu

Cristian Ganea este viceprimarul orasului care tine locul si primarului si activeaza in cadrul PSD. Acesta a castigat notoritate pe seama faptului ca cunoaste destul de bine legislatia administratiei locale, ocupand un loc fruntas inca din 2012 in randul consilierilor locali. S-a facut cunoscut de curand prin faptul ca a castigat alegerile pentru functia de presedinte al PSD Ploiesti, contracandidat avandu-l pe senatorul Daniel Savu.

Gratiela Gavrilescu candideaza din partea ALDE, alianta condusa de Calin Popescu Tariceanu. De-alungul timpului, candidata la functia de primar a trecut prin mai multe partide ca PLR, PUR, PNL. In perioada 2004-2008, a fost si in administratia locala ca viceprimar, in timpul primarului Emil Calota.

Adrian Dobre vine din partea PNL, ca rezerva dupa renuntarea la candidatura a lui Volosevici. Cariera si-a inceput-o in cadrul PDL, mai tarziu devenind membru PNL dupa ce cele doua grupari politice au fuzionat. Dupa ce a fost numit subprefect si ulterior prefect, acesta a inceput sa devina cunoscut opiniei publice. Din 2012 pana in prezent este consilier judetean si lider al consilierilor judeteni PNL.

adrian dobre

Marius Fenichiu candideaza independent si a plecat cu mare scandal din PNL, unde i s-a cerut o suma de bani pentru a se desemna candidatul PNL la primaria Ploiesti. Se pare ca este sustinut financiar chiar de sotia lui Crin Antonescu, Fenichiu fiind seful acesteia de cabinet.

Daniel Niculae, presedintele UNPR, a candidat impotriva lui Mircea Cosma pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. S-a facut cunoscut dupa procesul cu Parcul Industrial Brazi. Pentru ca nu se stiu motivele pentru care acesta este adversar politic a lui Mircea Cosma, in perioada cu procesul, a dorit mutarea acestuia din urma la Arges, pentru ca s-a temut ca decizia instantei poate fi influentata de presedintele CJ Prahova, adica chiar Mircea Cosma.

Radu Popescu, fost director al Regiei de Transport Public Ploiesti, a candidat prima data independent la primaria orasului in anul 2008. Desi RATP nu a avut bani, Popescu a primit o prima destul de consistenta si dupa pierderea candidaturii lui Volosevici din 2012, acesta se retrage din viata publica pentru o perioada de timp. Doreste sa ii continue proiectele lui Andrei Volosevici si chiar daca cel din urma a declarat ca acesta nu stie despre ce este vorba in proiectele sale, il acuza pe Radu Popescu de faptul ca il sustine ca si candidat pe Adrian Dobre.

radu-popescu

Tot ca si candidat independent il avem pe Daniel Savu, care a fost deputat PSD timp de 18 ani, dupa care a demisionat. Dupa demisie, acesta afirma ca este sprijinit de Sebastian Ghita si il doreste el insusi ca primar pe Radu Popescu.

Nu in ultimul rand, al zecelea candidat la primarie este Iulian Teodorescu, membru al PRM. Dupa retinerea lui Iulian Badescu, acesta a fost viceprimar cu calitati de primar doar cateva luni de zile, dar activitatea sa in plan administrativ a fost stearsa. A fost consilier local in anul 2000, iar azi s-a inscris in jocul alegerilor pentru functia de primar al Ploiestiului.