Mai avem voie sa protestam sau nu?

Posted by

Astazi, cand am ajuns la birou am observat ca pe pagina mea de facebook imi tot aparea o poza in care era trecut un text de lege, si un comentariu aferent. Cum nu am studii in acest domeniu prefer sa ma feresc de acest teren minat, caci nu vreau sa cad in cine stie ce polemici si cu cine stie ce persoana. Doar ca, dupa ce am stat putin si am citit textul respectiv, cat si comentariile aferente in minte mi-a venit brusc o intrebare:”oare vom mai avea voie sa protestam?

Si daca da, in ce conditii?”, caci din textul respectiv de lege nu prea intelegi mare lucru. De fapt, ca de obicei si ca orice lege de pe aici, totul este interpretabil si doar acele persoane care se pricep la a descifra aceste texte pot intelege concret ce se poate intampla. Si pentru ca mi se pare mai corect sa stiti si voi despre ce text este vorba, am sa transcriu eu din poza respectiva, caci scrisul este foarte mic si aveti toate sansele sa nu intelegeti tot.

” Lege

privind completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege:

Articol.1. La articolul 397, se introduce alineatul (3) ce va avea urmatorul cuprins:

„(3) Intreprinderea  de actiuni impotriva persoanelor sau bunurilor savarsite de una sau mai multe persoane impreuna, in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori a ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani si interzicerea unor drepturi.”

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, in conditiile art. 77 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin.(1) din Constitutia Romaniei, republicata.”

Nu prea stiu ce a putea spune despre acest subiect, de fapt sunt destul de confuza si pana nu ma lamuresc cu anumite chestiuni nu vreau sa fac vreo afirmatie aiurea. Insa am sa va las aici si poza respectiva…