Despre Dragoș Rădulescu, unul dintre candidații la funcția de primar al Ploieștiului

Posted by

Așa cum ne-am obișnuit în ultima perioadă, cam în ultimul an, înainte de alegeri au apărut pe scena politică locală mai multe personaje noi. Nu că acest lucru ar fi un aspect negativ, ci dimpotrivă am putea spune că municipiul Ploiești ar avea mai multe șanse să devină o reședință de județ modernă așa cum sunt și cele din spațiul european. Printre personajele noi ajunse pe scena politică locală de care aminteam mai devreme se numără și Dragoș Rădulescu, acesta fiind un redutabil candidat la funcția de primar al orașului Ploiești.

Cine este Dragoș Rădulescu, candidat la funcția de primar al Ploieștiului?

În primul rând trebuie să specificăm faptul că Dragoș Rădulescu este un candidat din partea PMP la funcția de primar al acestui oraș petrolier. Domnia sa are 49 de ani, este lector universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, cu o carieră didactică de mai bine de 15 ani. La toate acestea se mai adaugă faptul că domnul Dragoș Rădulescu este avocat în Baroul Prahova.

Iar un aspect foarte important de știut este acela că în prezent, domnul Rădulescu ocupa funcția de secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării, în cadrul departamentelor Relația cu Parlamentul și Fonduri Europene, cu atât mai mult cu cât activitatea practică, cât și cea juridică îi sunt de ajutor la analizarea proiectului de legi cu privire la domeniul educației la care ia parte.

Deși este conștient de problemele cu care se confruntă Ploieștiul și de bugetul limitat pe care acesta îl are la dispoziție, candidatul este de părere că printre investițiile care nu necesită niciun fel de amânare fac parte:

  • extinderea rețelelor de apă și canalizare în locurile în care acestea nu există;
  • realizarea de creșe și în același timp de grădinițe în toate acele zone foarte aglomerate;
  • refacerea spațiilor verzi, dar și a locurilor de joacă pentru copii;
  • construcția de dispensare în cartiere sau de centre de îngrijire pentru acele persoane care prezintă un risc ridicat;
  • dar și cheltuieli cu privire la instruirea și formarea cadrelor medicale și didactice, dar și multe alte investiții.

De asemenea tot la capitolul investiții, dar de această dată vorbim despre fonduri europene nerambursabile, domnul Dragoș Rădulescu este de părere că se pot face modificări substanțiale în ceea ce înseamnă reabilitarea termică a blocurilor, colectarea selectivă a deșeurilor, dar și montarea de panouri fotovoltaice. Cât despre poluarea orașului Ploiești, candidatul este de părere că se pot face investiții pe termen mediu și lung prin implementarea unui program care să cuprindă, printre multe altele, fluidizarea traficului, mijloace de transport nepoluante, piste de biciclete, construcția unor perdele de vegetație și multe altele.

Așadar în atenția candidatului, un prim pas pentru a duce municipiul Ploiești în rândul orașelor nepoluante este acela de a monta cât mai multe pubele de colectare selectivă a deșeurilor, dar și de montarea coșurilor de gunoi în zonele în care acestea nu există sau au fost complet distruse.