Editia Air Show 2016 va avea loc sambata

Posted by

Aeroclubul Romaniei organizeaza in data de 14 mai, o noua editie a spectacolului aviatic Air Show. Se spera ca vremea sa fie buna, deci conditiile meteo sa fie favorabile pentru desfasurarea lui, pentru ca s-a luat in considerare si data de 15 mai, daca intervine ceva neprevazut in acest sens. Demonstratia aeriana va incepe la orele 10 si se va desfasura pe aerodromul din Strejnic, la Gheorghe Banciulescu.

Evenimentul este organizat cu scopul aniversarii a 80 de ani de la infiintarea aerodromului de la Strejnic. In programul evenimentul sunt incluse acrobatii aeriene cu avioane si planoare, zboruri cu aeronave ultrausoare motorizate, salturi cu parasuta, balon cu aer cald.

La demonstratia aeriana din aceasta sambata, avem ca participanti pe Hawks of Romania, White Wings, The Pelicans, Blue Wings, Iacarii Acrobati, Scoala Superioara de Aviatie Civila, INCAS, SANAERO, RAS.

Hawks of Romania este echipa Romaniei de piloti acrobati a Aeroclublui si o parte a Echipei Nationale de Acrobati in aer. A fost infiintata in anul 2007 si dispune de avioane puternice de pilotaj, ca un avion Extra 330SC si 4 aparate de zbor Extra 300L, colorate in culorile reprezentate de drapelul tarii. Din anul 2007 pana in prezent, au participat la mai mult de 100 de evenimente, in Romania si in lume. Toti pilotii formatiei au multi ani de experienta in spate, inseamnand ca au la activ peste 1500 ore de zbor. Pilotii sunt cu totii instructori de zbor.

hawks of romania

Fiecare echipa in parte are experienta sa si multe zboruri organizate, concursuri, spectacole, dar daca va intereseaza un astfel de spectacol, puteti participa sambata de dimineata, incepand cu orele 10. Va garantez ca este ceva deosebuit si reusit. Iar intrarea este libera.