Expozitie de pictura la Ploiesti in data de 9 iunie

Posted by

Muzeul Judetean de Arta Prahova „Ion Ionescu-Quintus” este muzeul care are in patrimoniul sau opere de arta atat contemporane, cat si opere din perioada moderna. Operele sunt structurate pe colectii ca pictura, grafica, arta decorativa si sculptura. Lucrari foarte valoroase regasim in acest muzeu si apartin unor reprezentanti ai secolului al XIX-a ca Niccolo Livaditti, Nicolae Polcovnicul, Josef August Schoefft, Misu Popp etc.

Un alt domeniu foarte bine reprezentat in cadrul Muzeului de Arta Ploiesti este domeniul graficii si aici regasim o colectie de arta de sevalet, unde sunt expuse 20 de desene pe calc, cu motive dobrogene, iar artistul care le-a realizat este cunoscutul Nicolae Tonitza. Daca va intereseaza sa vedeti toate operele expuse, puteti sa faceti un tur al muzeului si sa ascultati si scurte istorii.

In continuare va anunt ca pe data de 9 iunie 2016, in ziua de joi, va avea loc in cadrul Muzeului de Arta Ploiesti, o expozitie de pictura ce poarta numele de „Nerostiri”. Invitatia este lansata de insasi artista care a realizat picturile si anume pictorita Carmen Vaideanu. Vernisajul de expozitie de pictura se va deschide la orele 17:30 in ziua de joi a saptamanii viitoare si il va avea ca prezentator pe Florin Sicoie, director al Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

vernisaj

Muzeul „Ion Ionescu-Quintus” este localizat pe Bulevardul Independentei, la nr. 1, Ploiesti. Daca va intereseaza un astfel de eveniment, puteti sa luati parte la un vernisaj de expozitie de pictura deosebit.