Federal Mogul doreste sa faca si alte investitii in Ploiesti

Posted by

Exista probabilitatea, dupa ce rezultatele la nivel local au fost foarte bune, ca Federal Mogul sa mai faca investitii in orasul Ploiesti, dar nu este o certitudine in acest sens. Asta am aflat in urma declaratiei facute de Bogdan Dimitriu, insusi managerul fabricii Federal Mogul Friction Products, din cadrul conferintei ZF Industria Auto: Motorul Economiei Romanesti. Romania, ca tara, este in vizorul companiei.

Corporatia mai sus numita este un dezvoltator si producator american, dar in acelasi timp este si un furnizor de componente pentru sistemul de propulsie si alte produse pentru siguranta vehiculului. Varietatea de produse ale Federal Mogul sunt utilizate pe intreg mapamondul chiar de alti producatori de echipamente originale, precum si service-uri auto.

Investitia este posibila, dupa cum am spus deja, deoarece la Ploiesti se doreste a se face un hub in acest sens, un parc industrial care sa apartina firmei si investitiile s-ar putea face tot acolo, a declarat Bogdan Dimitriu.

Federal Mogul a achizitionat Honeywell, uzina care produce placute de frana, dupa ce a investit in ea aproape 60 de milioane de Euro, la care s-au adaugat si banii investiti in noua fabrica in urma careia s-au creat peste 200 de locuri de munca. Constructia noii fabrici a inceput anul trecut, in aprilie 2015 si ca amplasament, este localizata in zona de vest a Ploiestiului, mai exact in Parcul Industrial Vest (Ploiesti West Park). Alaturi se gaseste si fabrica producatoare de placute de frana.

american federal mogul

Daca initial fabrica de placute de frana a fost sub aripa americanilor de la Honeywell, grupul a vandut devizia de materiale pentru sistemul de franare catre Federal Mogul pentru suma de 155 milioane de dolari, tranzactie din care s-a construit si noua fabrica de la Ploiesti. Cum rezultatele fabricilor din Romania deschid perspective favorabile, ramane de vazut unde se vor face exact investitiile despre care vorbea managerul Federal Mogul, Bogdan Dimitriu.