Inca o zi libera pentru bugetari?!

Posted by

Cum sa nu iti placa sa lucrezi pentru stat, cand toate grijile se tin departe de tine si fara sa facem exceptie in privinta salariilor sau a programului de lucru sau a zilelor libere. Ma intreb daca cei care acum lucreaza pentru stat vor mai fi atat de entuziasmati sa lucreze in mediul privat, acolo unde conditiile sunt cu totul altele si in mare masura toate beneficiile salariatului depind de antreprenor sau de patron.

Ne-am tot obisnuit de-a lungul anilor ca marea majoritate a salariatilor statului sa iasa in strada pentru drepturile lor. Cu siguranta nimeni nu spune ca nu au voie sa faca asta, numai ca unii dintre ei au pretentii care nu se pot ridica la nivelul de trai actual al acestei tari. Si prin urmare nu mai trebuie sa ne mai miram cand angajatii din mediul privat privesc cu jind catre acei angajati bugetari. Ca sa nu mai vorbim despre zilele libere pe care bugetarii le au la activ si pe care le recupereaza chipurile, atunci cand se intorc la munca.

Si pentru ca tot am amintit de zilele libere ale bugetarilor ar trebui sa spunem aici ca data de 30 aprilie 2018 a fost desemnata zi libera pentru bugetari. Iar daca va intrebati de ce guvernanti nostri au decis ziua de 30 aprilie libera este limpede de observat faptul ca isi doresc o vacanta prelungita avand in vedere ca 1 Mai este zi libera pentru toata lumea. Cum altfel nu putem explica aceasta decizie a guvernantilor trebuie sa mai amintim faptul ca aceasta zi libera de 30 aprilie va fi recuperata pe data de 5 mai  sau prin prelungirea programului pana pe data de 11 Mai.

Pe de alta parte putem spune ca ne-am cam obisnuit cu toate aceste decizii pe care le iau ai nostri guvernati doar pentru binele lor. Abia ce a trecut vacanta de Paste, iar unii dintre noi sunt deja cu gandul la vacanta de 1 Mai, oare cand vor mai fi cu gandul la ceea ce au de facut si pentru binele comunitatii… Raspunsul s-ar putea rezuma  –  cand vor avea ceva mai mult timp de munca si avand in vedere toate aceste lucruri cred ca sunt suficiente persoane care si-ar dori sa devina peste noapte bugetari.