Noi provocari pentru copii in clasa a VIII-a

Posted by

Clasa a VIII-a vine cu multe emotii si multe schimbari. Va fi anul in care copiii vor da primul examen de admitere din viata lor. Va fi anul in care vor trece de la scoala gimnaziala la liceu.

Va fi anul in care vor lasa copilaria in urma si vor deveni adolescenti. Este un an dificil pentru toata lumea: parinti, copii, profesori. Pregatirea pentru noua etapa ce va veni va fi una temeinica atat la clasa, cat si acasa.

Pe langa manuale clasa 8, este nevoie si de culegeri sau caiete de lucru menite sa ii ajute pe elevi sa studieze mai bine materia de examen. Fiecare elev va dori sa intre la un anumit liceu si sansele sa ajunga colo unde vrea tin de rezultatele obtinute la capacitate. Cu cat pregatirea va fi mai buna, cu atat sansele vor fi mai mari.

De aceea, librariadelfin.ro ti-a pregatit, pe langa manualele specifice acestei clase, si culegeri speciale pentru materiile examenului de capacitate.

Profesorii pot recomanda la clasa:

1. Caiet de lucru limba romana. Clasa a VIII-a – de Mihaela D.Cristea si Laura R. Surugiu. Caietul are o structura unitara. Fiecare capitol este compus dintr-o parte teoretica cat se poate de relevanta si dintr-o serie de exercitii complexe, diversificate, al caror scop este acela de a actualiza cunostintele dobandite si de a-i familiariza pe elevi cu notiunile asimilate in anii de studiu. Formularea subiectelor este in conformitate cu programa scolara si urmareste verificarea elementelor noi prin mijloace diverse: exercitii de analiza, intrebari cu raspuns scurt sau compuneri gramaticale. Elevii au astfel posibilitatea de a exersa si de a aprofunda noile cunostinte intr-un mod activ, placut si diversificat.

2. Manual Teoretic si practic de limba romana pentru examenul de capacitate, de Constantin Dominte. Lucrarea se adreseaza elevilor, dar si celor care doresc sa isi insuseasca o mai buna cunoastere a limbii romane. Manualul acesta este rezultatul experientei unor profesori renumiti. In manual se regasesc exercitii si teste, a caror rezolvare se gaseste la sfarsit.

3. Complemente de matematica pentru clasa a VIII-a, de Costel Chites, Daniela Chites si Andrei Chites. In carte sunt prezentate notiuni de matematica aflate in concordanta cu programa scolara, teme suplimentare pentru pregatirea concursurilor, dar si a olimpiadelor scolare si note matematice ce reprezinta aspecte care pot constitui suportul unui curs optional, dar si de aprofundare a cunostintelor. Lucrarea contine trei capitole: algebra, geometrie si note matematice. Vei intalni in carte subiecte date la concursuri, la olimpiada de matematica si la testarea nationala, precum si indicatii si raspunsuri la exercitiile si problemele din volum. Prin aceasta lucrare, autorii au intentionat diminuarea socului trecerii din invatamantul matematic gimnazial in cel liceal, tinand cont si de necesitatea unor cunostinte de matematica utile pentru abordarea cu succes a altor discipline, cum ar fi: chimia, fizica, biologia, informatica, istoria, geografia.

Pe langa acestea, manualele vor oferi o insusire aprofundata a materiei. Trebuie specificat ca pe site exista inclusiv manuale pentru cei de etnie maghiara, pentru toate clasele de scolare. Poti comanda chiar acum cartile si manualele dorite si vei profita de reducerea substantiala oferita de librariadelfin.ro