Cat de periculoasa poate fi o stare de depresie avansata?

Posted by

Nu cred ca mai este cazul sa spunem ce este depresia, mai ales ca in ultimii ani am tot auzit de aceasta si de toate acele probleme ce le poate aduce starea de depresie. Si fie ca ne convine sau nu, de-a lungul timpului ne-am obisnuit sa ne lasam afectati de tot ce se intampla in jurul nostru si sa dam voie, in mod inconstient, depresiei sa apara in viata noastra.

Pe de alta parte nu putem da vina numai pe factorii externi, aici mai intervin si starile noastre nu prea bune, stari de anxietate, de neliniste ce vin in completarea factorilor externi si dau posibilitatea depresiei sa se instaleze cu usurinta. De aceea ori de cate ori va simtiti schimbati sau pur si simplu nu mai intelegeti ce se intampla in jurul vostru nu trebuie sa intrati in panica.

Mai degraba ar fi mult mai bine si mult mai util daca v-ati indrepta catre un psiholog. Acesta va stii intotdeauna ce este mai bine pentru voi. In plus de asta s-ar putea sa descoperiti lucruri despre voi pe care inainte nu le-ati stiut. Dar bineinteles pentru acest lucru aveti nevoie de putin curaj pentru a va indrepta catre un psiholog. Si spun acest lucru, deoarece de foarte multe ori sunteti tentati sa va ganditi la una dintre urmatoarele variante:

  • nu sunt nebun, nu am de ce sa merg la psiholog;
  • ce va spune lumea daca va afla ca merg la psiholog;
  • ma descurc singur nu am nevoie de  ajutor specializat;

In mare daca veti sta sa analizati aceasta situatie veti descoperi ca toate variantele de mai sus sunt cel mai des intalnite. Ba mai mult decat atat daca o depresie nu este luata in serios intr-un timp cat mai scurt aceasta se poate agrava si se poate ajunge la suicid. Si probabil ca sunteti la curent cu toate noutatile, inclusiv cu vestile proaste. NU cred ca mai este cazul sa spunem ca numarul cazurilor de suicid sau tentative de suicid au crescut destul de mult.

Poate ca inca nu ne dam seama de acest lucru, dar ar trebui sa constientizam ceva mai mult ceea ce se intampla in jurul nostru si sa intelegem ca un psiholog vine in ajutorul nostru si nu ne vrea raul. Poate ca ar trebui sa incercati sa va adaptati noilor situatii si de ce nu sa intelegeti ca de anumite probleme si situatii nu puteti trece singuri, nu le puteti depasi, iar problemele voastre se pot agrava.