perlele

Perlele de la Evaluarea Nationala

Posted by

Asa cum poate va asteptati si anul acesta avem parte de perle. Cum altfel nici nu se putea imaginatia copiilor a starnit valuri de zambete, avand in vedere raspunsurile pe care ei le-au dat la subiectele pentru Evauarea Nationala.

Probabil stiti deja ca cele mai amuzante raspunsuri au ramas tot acelea legate de Limba si Literatura Romana sau mai bine spus raspunsurile de la probele in care exprimarea si imaginatia sunt un maxim de necesar.

Iar una dintre cerintele problema de la proba de literatura a fost aceea de a defini si explica ceea ce ei inteleg prin genul liric, dar si apartenenta poeziei „Ploaia” de Magda Isanos la genul liric. O parte dintre raspunsurile acestora o sa le si gasiti mai jos:

„Poezia apartine genului liric pentru ca nu tii minte nimic din ea.”

„Genul liric este atunci cand ploaia suna ca o lira.”

„Genul liric este atunci cand autorul are, de fapt, in cap o melodie, dar nu stie exact notele si pana la urma scrie versuri.”

via RomaniaTV.net

Iar acestea sunt numai cateva din balbele (perlele) pe care le tot vedeti dupa publicarea acestora in mass media. Bineinteles ca nici rolul cratimei nu a fost scutit de astfel de perle si nici definirea „figurilor de stil” nu au stat prea bine la capitolul perle. Inca nu am inteles principiul dupa care invata acesti copii si pentru asta nu acuz pe nimeni. Consider va vina se imparte ambelor categorii implicate, atat elevi, cat si profesori.

Si spun acest lucru, deoarece elevii vor spune despre profesorii ca nu au o tehnica mai buna de predare a informatiilor si ca ii plictisesc, iar profesorii vor spune despre elevi ca nu vor sa invete. In ambele cazuri supozitiile sunt adevarate, chiar daca stim ca nu toti profesorii sunt la fel si chiar daca stim ca mai avem parte si de elevi silitori.

Iar aici putem cauta pe internet rezultatele olimpicilor la diferite materii si vom observa adevarul. Cat despre perle acestea vor exista intotdeauna, caci nu avem parte numai de intelepti.