elevi in timpul orelor

„Scoala Altfel” preferata de elevi

Posted by

Cred ca nu mai este nevoie sa mai afirmam faptul ca saptamana in care se desfasoara „Scoala Altfel” este cea mai asteptata de copii. Iar acest lucru este lesne de inteles mai ales daca avem in vedere faptul ca elevii nu vor sta la orele pe care cei mai multi dintre ei le considera plictisitoare si nici nu vor fi ascultati de catre profesori.

In aceasta saptamana se presupune ca mai toti elevii trebuie sa invete lucruri cat mai interesante si mai practice care sa-i ajute pe viitor, lucruri de care se lovesc in permanenta si lucruri pe care ar trebui sa le trateze cu foarte multa seriozitate. In realitate scoala ar deveni mult mai frumoasa sau cel putin orele de curs ar fi mult mai frumoase, daca s-ar insista putin asupra metodelor practice, decat asupra teoriei.

Si asta pentru ca cei mici intotdeauna au fost mai mult atrasi sa experimenteze, sa testeze ceea ce gasesc in jurul lor decat sa citeasca de nenumarate ori diferite formule sau cine stie ce paragrafe din carti. Cred ca aceasta nu este doar opinia mea, ci si a unora dintre parinti ce observa entuziasmul in ochii micilor elevi atunci cand vor sa experimenteze ceva sau atunci cand sunt tentati sa realizeze si ei ceva practic.

Cel mai probabil daca s-ar lua in considerare acest lucru, iar sistemul de invatamant ar schimba ceva in acest sens cu siguranta cei mici vor fi mult mai atrasi si se vor grabi sa ajunga la scoala in loc sa traga de timp sau sa chiuleasca. Poate ca cineva intr-o zi va fi capabil sa observe aceste lucruri, poate ca e vor lua masurile de rigoare si nu vor mai schimba metodologia in functie de ce vor unii sau altii.

Poate ca ar trebui sa se ia in calcul mai mult atractia celor mici si mari pentru lucrurile practice decat sa-i fortam sa toceasca din carti nenumarate lectii, pe care oricum nu le vor folosi, deoarece le vor uita foarte rapid. Insa pana cineva va face ceva in acest sens, elevii se vor bucura de „Scoala Altfel” in aceasta saptamana.