Se asteapta cu mare interes festivalul PIFF

Posted by

Imi plac foarte mult scurtmetrajele care sunt regizate cu gust si simt estetic, care au luat nastere din simple idei sau chiar banale idei, dar care transmit un mesaj puternic in esenta. Indragesc filmele care s-au realizat pornind de la perspectivele atat de diferite ale diversilor regizori, mai mari sau mai mici in bransa, dar care s-au facut remarcate in industria cinematografica, fie la nivel national, fie international. Si cele mai interesante mi se par filmele care au avut la baza o poveste reala, filmele acelea in care regasesc o sumedenie de povesti, de la intamplari care au marcat istoria unei populatii la intamplari amuzante, care sa aduca zambetul pe buze privitorilor. Si pentru ca nu am fost la un eveniment legat de film, ci doar am vazut totul din confortul casei, acum urmeaza chiar sa particip in calitate de spectator in cadrul PIFF.

ploiesti international film festival

La nivel local, chiar nu am auzit de acest eveniment decat foarte tarziu si anul acesta se va tine cea de-a 5-a editie a festivalului. Ce este PIFF? Mai pe larg, vorbesc despre Ploiesti International Film Festival, care va avea loc in perioada 16-19 iunie 2016, in incinta Afi Palace Ploiesti, la Cinema City. In cadrul festivalului, avem 708 scurtmetraje din 52 de tari participante. Acestea se impart in trei mari categorii si anume fantasy, thriller si horror & science-fiction. Daca anul trecut au fost proiectii ale unor scurtmetraje de actiune, anul acesta vom fi incantati cu filme apartinand genului fantasy.

Sunt foarte curioasa sa vad despre ce este vorba si voi fi prezenta la festival, pentru ca nu vreau sa omit si anul acesta evenimentul care imi suna in ureche atat de convingator. Si pentru ca este dedicat iubitorilor de film, puteti veni sa vedeti festivalul, sa urmariti cu interes toate scurtmetrajele care vor fi prezentate. Cu siguranta veti avea parte de momente interesante si memorabile, care va vor surprinde placut. Pentru mai multe detalii, puteti accesa pagina oficiala de Facebook a evenimentului.