Ce stiti despre Ziua Internationala a Pacii?

Posted by

Pentru cei ce nu stiu, astazi se sarbatoreste Ziua Internationala a Pacii. Ce este de fapt aceasta zi si de unde a pornit acest eveniment am sa va povestesc in paragraful urmator, caci este important sa stiti cate ceva despre lucrurile pe care vi le notifica anumite pagini de socializare. Aceasta zi, de fapt, sarbatoreste absenta razboiului si a violentei in zonele de conflict si accesul ajutorului umanitar.

Prima data Ziua Internationala a Pacii a fost sarbatorita in anul 1982 si de atunci se sarbatoreste in fiecare an de catre diferite organizatii politice si militare, dar si de multe natiuni. Inaugurarea acestei zile se face prin „Clopotul Pacii” ce suna la sediul ONU din New York City. Acesta este un simbol realizat din monedele donate de copiii, de pe toate continentele lumii, cu exceptia Africii.

Clopotul reprezinta un cadou din partea Asociatiei Natiunilor Unite din Japonia, ca tribut adus costului uman in urma razboiului. Iar pe o parte a clopotului se poate vizualiza inscriptia: „Traiasca pacea absoluta in lume”. Cam aceste lucruri ar trebui sa le stie fiecare despre aceasta zi, iar mai apoi se poate comenta pe acest subiect zile intregi, caci daca ne rezumam la inscriptia de pe clopot numai de pace absoluta nu avem parte in ultima perioada.

Va puteti informa cu privire la ceea ce s-a intamplat cu ani in urma si pe diverse forumuri ce au ca activitate colectarea unor asemenea informatii despre tot ceea ce reprezinta cu adevarat Ziua Internationala a Pacii sau Ziua Mondiala a Pacii asa cum mai este denumita. Poate ca ar trebui sa nu trecem atat de usor cu vederea toate intamplarile din ultimii ani si poate ca ar trebui sa incercam sa avem parte de o comunicare cat mai productiva cu cei din jurul nostru si sa renuntam la violente.

Asta mai ales ca dam de diferite forme ale violentei la orice pas. Si pentru ca se vrea a fi o zi plina de liniste si armonie nu am sa scriu nimic negativ in acest articol sau ceva care sa strice starea de spirit cuiva.