Vesti bune pentru angajati

Posted by

Cred ca luna februarie a fost una dintre cele mai importante luni ale angajatilor. Cel putin in privinta majorarii salariilor. Si nu pot sa cred ca nu stiati acest lucru, dar daca inca nu stiati va pot spune foarte ferm ca salariul minim brut a fost majorat la suma de 1450 lei. As putea spune ca din toata aceasta isprava statul este cel mai castigat. Si inainte sa ma certati pentru aceasta afirmatie am sa va explic cum vad eu lucrurile. In primul rand, ca cei care sunt cei mai afectati de aceasta majorare a salariilor sunt patronii.

Mai apoi, chiar salariatii, caci odata ce salariile s-au majorat si taxele sunt mai mari, indiferent de taxa. Iar daca ne uitam de partea cealalta, pretul pentru alimentele de baza si in general mancare nu a scazut deloc. Si imi este foarte teama de faptul ca peste cateva zile, saptamani, pretul pentru mancare va fi unul mult mai ridicat. Parca asa s-a intamplat si data trecuta cand au crescut salariile.

Si in mod cert nu vor trece nici acum neobservate aceste lucruri. In alta ordine de idei un salariu mai mare, reprezinta un consum mai mare sau oare ma insel? Cum nu avem inca acea cultura de a ne pune ceva bani deoparte, ma gandeam la faptul ca de acum incolo o sa observam cum toata lumea se va inghesui prin magazine. Si, iar o sa vedem cum se vor cumpara tone de mancare si se vor arunca la fel de multa mancare.

Habar nu am ce se va mai intampla pe viitor, dar eu una sper sa fiu suficient de capabila sa-mi investesc o parte din salariu in lucruri care sa ma ajute sa ma dezvolt. Iar un prim pas l-am facut. In fiecare luna un anumit procent il atribui pentru carti si materiale care sa ma ajute in evolutia mea. Tu te-ai gandit ce vei face cu acei banuti in plus, pe care i-ai primit la salariu?