Vezi care este topul celor mai puternice 100 de branduri romanesti

Posted by

Conform Revistei Biz si in acest an firmele romanesti isi continua drumul fulminant pe piata economica. Iar cele mai cautate firme care si-au intrecut puterile de anii precedenti sunt acele firme ce produc prodeuse de igiena, cat si cele ce fabrica produse cosmetice. Pe primele locuri in acesta categoria se gasesc firme precum: Gerovital, Farmec, Elmiplant, dar si multe altele.

Este un clasament bazat pe perceptie (gasiti pe site-ul Revistei Biz cei 4 indicatori masurati) si in functie de acest lucru fiecare firma si-a adjudecat o pozitie mult mai buna fata de anii precedenti. Competitia dintre firme face ca pozitiile din topul realizat de revista biz.ro sa fie schimbat fata de cei din anii trecuti. Spre exemplu printre primele 10 branduri romanesti se afla Gerovital, Borsec, Dero, Farmec, Elmiplant, Artic, eMag, Poiana, Napolact si Dorna.

Probabil ca o sa va ganditi ca topul este unul generos cu firmele de produse cosmetice si igiena, dar sa fim seriosi toate aceste firme au succes datorita faptului ca sunt foarte cautate si utilizate produsele lor. E adevarat si faptul ca oamenii au grija in general la ceea ce consuma si in mod special la apa pe care o consuma. Spre exemplu sunt persoane ce consuma apa minerala Borsec datorita brandului si a faptului ca are o istorie, un trecut de care cei mai multi oameni sunt atasati.

Cat despre Dorna a stiut foarte bine cum sa-si creeze brandul realizand diverse campanii umanitare si mai mult decat atat a stiut sa aiba grija de imaginea lor. Pana la urma nici firma de electrocasnice Artic nu este de neglijat, caci ocupa un loc destul de bun in topul acestor firme. Sa nu mai spunem despre firmele ce produc dulciuri, Poiana fiind bine cotata, dar si despre firma de lactate Napolact.

Probabil ca intr-o mare masura au avut succes si pentru ca au stiut sa ambaleze frumos povestea fiecarui produs in parte printr-un spot publicitar. Iar daca sunteti interesati sa aflati cat mai multe detalii despre topul celor de la Biz gasiti informatii in articol.