Cum aleg un avocat bun in Cluj?

Posted by

Cum aleg un avocat bun? Iata o intrebare pe care si-o pun toti cei care au de rezolvat o problema legislativa. De obicei acest lucru se intampla cand te trezesti cu problema in fata, ai putin timp la dispozitie sa il gasesti. Desigur, exista si persoane care cauta avocat Cluj din timp, nu lasa totul pe ultima suta de metri si bine fac deoarece este destul de greu sa gasesti un avocat bun. In plus, se evita dificultatea care se creeaza daca ar trebui sa alegi presat de timp.

Pentru a te asigura de faptul ca faci cea mai buna alegere trebuie sa tii cont de cateva criterii pe care le vom enumera in cele ce urmeaza, astfel un cabinet de avocat cluj poate fi solutia potrivita.

Indiferent de situatia cu care te confrunti, un avocat te poate scapa de toate problemele. Pentru a gasi un avocat bun Cluj, trebuie, inainte de toate, sa te asiguri de faptul ca este specializat pe problema ta. Daca tu ai o problema legata de creante sigur nu iti va fi de folos un avocat specializat in divorturi.

Trebuie sa tii cont si de costul serviciilor. Aceasta este o intrebare pe care i-o vei adresa avocatului inca de la primele intalniri. Asta deoarece, din pacate, exista si avocati care urmaresc doar sa se imbogateasca pe spatele clientilor. Drept urmare, inainte de a semna un contract cu un cabinet de avocatura trebuie sa cunosti onorariul.

Cu siguranta stii si tu faptul ca avocatii sunt inregistrati la barourile judetene, doar acestia pot practica. Verifica si acest aspect pentru a evita surprizele. Autorizarea este primordiala.

In alegerea unui avocat bun poti tine cont si de parerea prietenilor, prieteni in care ai incredere si care au avut de-a face in trecut cu avocati. Cu ajutorul lor vei putea face alegerea potrivita si vei evita o multime de necazuri. Un avocat bun stie sa isi aprecieze onorariul iar acest lucru inseamna ca nu este neaparat cel mai ieftin.

Un avocat bun este un si un psiholog bun. Trebuie sa isi cunoasca clientul cat de cat, sa il asculte, sa il sfatuiasca, sa il inteleaga si sa il asculte. In momentul in care ai o intalnire cu avocatul trebuie sa il simti aproape de tine, sa il simti ca iti este alaturi si ca nu te trateaza ca pe un client oarecare in ciuda numeroaselor cazuri pe care le are.

Trebuie sa intrebi in jurul tau, in anturajul tau despre cazurile de care s-a ocupat avocatul cu care intentionezi sa colaborezi pentru a avea o idee despre felul in care s-a descurcat acesta. Un lucru care iti poate spune multe despre calitatea serviciilor, daca numarul reusitelor il depaseste sau nu pe cel al esecurilor.

Chiar daca timpul te preseaza si trebuie sa gasesti un avocat Cluj repede nu lua o decizie pripita, decizie pe care ai putea sa o regreti mai tarziu. Deoarece alegerea unui avocat bun este o decizie importanta, o provocare destul de mare, incearca sa tii cont de criteriile enumerate mai sus.