Avem nevoie de suplimente in viata noastra?

Posted by

Inca de la inceput trebuie sa precizez faptul ca am tot auzit de la televizor si am citit pe diverse pagini de socializare ca suplimentele sunt nocive pentru sportivi. Partial informatia asta este cat se poate adevarata, insa lucrurile ar trebui putin separate. Cel putin trebuie specificat faptul ca sunt tot felul de substante nocive pentru sportivi, dar si suplimente foarte bune pentru organism.

De exemplu va puteti gasi suplimentele necesare si optime pentru organismul vostru pe www.suplimente-sport.ro. Si pentru a fi si mai explicita de atat pot spune ca suplimentele necesare unui organism pentru a face fata efortului si stresului deopotriva sunt printre multe altele si multivitaminele.

Bineinteles ca in timp ce eu scriu aici despre asta se pare ca unii cercetatori au descoperit faptul ca multivitaminele nu au un efect chiar atat de benefic asupra organismului, caci ele nu pot preveni si nu au nici un efect asupra blolilor de inima sau a cancerului. Ba mai mult de atat se poate spune ca o noua lista a suplimentelor benefice poate fi realizata. Iar pe aceasta lista ar avea loc cu siguranta:

  • proteinele;
  • capsule din ulei de peste;
  • creatina;
  • suplimente care se iau inainte de antrenament;
  • stimulente pentru testosteron;

Insa cei care stiu despre aceste lucruri sunt intocmai acele persoane ce se indreapta in permanenta sau cel putin o perioada de timp catre sala de foarta sau catre un sport anume. Cu siguranta, daca fiecare persoana in parte si-ar insusi cateva informatii despre acest subiect nu ar mai exista cele doua tabere, care din cand in cand se mai ciocnesc si ajung la un moment dat sa se contrazica. Printre multe altele ar trebui sa stiti urmatoarele informatii pe care le veti gasi in paragraful de mai jos.

Proteinele – sunt cele mai importante. Acestea cresc masa musculara, dar ajuta organismul in lupta cu diverse infectii. Ba mai mult decat atat acestea asigura necesarul de energie  pe parcursul intregii zile, dar si starea de satietate dintre mese. Bineinteles aceste proteine vi le puteti asigura din carnea de pui la gratar, un iaurt mai gras sau prin batoane proteice.

Capsulele din ulei de peste – sunt ideale pentru acele persoane ce nu suporta sa manance pestele, dar care sunt constiente ca au nevoie de necesarul de acizi grasi si omega 3 pentru organismul lor.

Creatina – folosita in special de unii sportivi ce cred ca poate ajuta la cresterea masei musculare. Suplimentele nu fac nimic altceva decat sa ofere energia necesara pentru un antrenament mult mai greu si mult mai indelungat.

Suplimentele ce se folosesc inainte de antrenament – acestea contin cafeina si creatina, numai ca acestea pot duce la deshidratare si mai rau decat atat la probleme renale, cat si la probleme cu tensiunea arteriala.

Stimulente pentru testosteron – cu ajutorul lor vei obtine rezultate mult mai bune in sala de forta, avand in vedere ca ele nu fac nimic altceva decat sa stimuleze organismul sa produca mai mult testosteron in mod natural.

Asa cum am spus si la inceput de articol toate aceste suplimente, in cele mai multe cazuri, nu fac nimic altceva decat sa ne ajute. Dar asa cum am spus fiecare decide ceea ce doreste sa faca.