Cartea Saptamanii : Mozaic de emotii. Poezii si Povesti de Ema Petrescu

Posted by

 

Coperta-2.cdr

Cand e vorba de cultura si arta, ploiestenii sunt in primele locuri. Astazi a venit si randul sa va prezint o carte a unei doamne din Ploiesti. Este vorba doamna Ema Petrescu si de al sau volum intitulat :Mozaic de emotii. Poezii si Povesti . Editura Kartha Graphic 2015 – editura cu sediul in Ploiesti.

Volumul cuprinde atât poezie cât și proză scurtă. Poezia reprezintă o permanentă incantație și invocație despre suflet, punând în centrul atenției cititorului întrebările existențiale legate de viață, moarte, universul urban, dragoste. Poveștile sale se apropie de proza de anticipație și reprezintă lumea ideală, o lume de cristal, situată în altă galaxie, unde domnesc pacea, iubirea și armonia. Accentul cade pe trăirea emoțională a eroilor în spațiul galactic și se concentrează asupra pământului, planetă a neliniștilor, a tensiunii, în care ființele umane sunt polarizate între Bine și Rău, între disperare și speranță.

Prima poveste ,,Călatorie printre stele” prezinta povestea de iubire dintre o pământeană și un extraterestru. Cei doi se îndrăgostesc si incerca sa isi duca relatie in alte sfere.

Sub numele Pe Pământ, între iubire și suferință” citim A doua poveste  ce ne  prezintă o misiune a extratereștrilor de pe Amador pe Pământ cu scopul de a înalța vibrația acestuia, să nu mai fie scăldat în emoții negative ca furie, invidie, tristețe.

Cea din urma, a treia poveste ,,O vindecare miraculoasă” este o misiune în care Irma și Dan sunt trimiși pe Pământ să salveze viața unui copil al unui cercetător în domeniul medicinii. Această vindecare o realizează cu ajutorul unui cristal de ametist de pe planeta lor

Numeroși poeți din generația ajunsă acum la maturitate – biologică și artistică totodată – sunt personalități bogate, multiple, cultivând beletristica alături de alte funcții și preocupări profesionale. Un artist plastic plasează imaginea simbolică a unui șevalet în preajma mesei cu manuscrise ale poeziei sale, un medic numește uneori o stare emoțională printr-un cuvânt din terminologia profesiei, un profesor cultivă lirica de idei – meditația, satira, alegoria cu ,,morală” ne spune in prefata Doamna Gabriela Teodorescu

Ema Petrescu, din Ploiești, Județul Prahova are un Motto interesant ,,Trăiește aici și acum, fă din fiecare moment al vieții tale un prilej de sărbătoare!”

Ema Petrescu (in fapt Ema este o prescurtare de la Emilia) s-a născut în Oltenița, Județul Călărași, la data de 7 august 1974. Locuiește în prezent în Ploiești. A studiat la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, Secția Automatizări Industriale din cadrul Universității Petrol și Gaze din Ploiești și la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Specializarea Psihologie din cadrul Universității București.

Studiul psihologiei, pasiunea pentru natura umană, precum și anumite evenimente din viața personală au adus-o pe tărâmul scrisului și astfel, debutează în anul 2012, cu nuvela ,,Călătorie printre stele” la Editura Haniel, București. Tot din 2012 activează în cadrul Cenaclului ,,Atitudini” al Casei de Cultură ,,I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiești. Publică poezii și proză în cadrul Antologiilor Casei de Cultură ,,I.L. Caragiale” după cum urmează: în Antologia ,,Din Pana Egretei”, 2013, considerente critice Dna. Prof. Gabriela Teodorescu și în Antologia ,,Nimic despre ceaiul de mușețel”, 2014, considerente critice Dl. Critic și Istoric Literar Alex Ștefănescu. În 2015 publică poezii în Antologia ,,Voci feminine”, apărută la Editura Inspirescu, Satu Mare. Totodată apare volumul propriu ,,Poezii și Povești – Mozaic de emoții” la Editura Karta-Graphic Ploiești. Volumul beneficiază de o prefață semnată de Dna. Prof. Gabriela Teodorescu, precum și de o postfață semnată de Dl. Acad. Mircea Coloșenco, acesta prezentându-i creația ca pe ,,o scriere a feminității”. 2016 este anul in care coordoneaza impreuna cu Ana Nedelcu proiectul literar „Cuplul, in cautarea paradisului pierdut”. Cu 23 de autori dintre care 10 din Judetul Prahova.

Cartea prezentata  aici este propusa de Libraria Carturesti din Afi Palace Ploiesti si o puteti gasi atat in librarie cat si online pe carturesti.ro.

Sunt Andi Enache si va doresc Spor la Lectura