oct. 18

Cateva lucruri interesante despre zahar

Cateva lucruri interesante despre zahar

Am citit pe aici pe undeva ca daca vei inlocui zaharul cu un tip sau altul de indulcitori efectul nu ar fi acelasi, dar sincera sa fiu nu stiu cat de adevarat poate fi acest lucru. Mai ales ca printre multe altele ar trebui sa ne amintim de faptul ca zaharul este intalnit sub diverse forme, chiar si in fructe sau legume.

Ba mai mult decat atat a fost o perioada in care zaharul era considerat o dependenta sau se spunea ca acesta provoaca o hiperactivitate la copii, insa lucrurile nu stau chiar asa. In cele din urma zaharul nu poate fi asociat cu vreun fel de dependenta, mai ales ca acesta nu are acelasi efect ca drogurile de mare risc. Iar persoanele ce sustin ca vor scoate din dieta lor zaharul ar trebui sa stie ca foarte multe alimente contin derivate din zahar si nu poate fi scos din alimentatie.

Si asa cum am spus si mai sus, zaharul este prezent atat in fructe, cat si in legume. Pe de alta parte zaharul nu ar face atat de rau organismului nostru, daca am respecta cateva lucruri esentiale cum ar fi miscarea sau sa incerci sa faci sport. Pana la urma putin zahar nu ne poate face rau, mai ales daca avem o viata echilibrata, din care orele de sport sau de miscare sa nu lipseasca.

Si pentru ca nu imi place sa las lucrurile asa in ceata am sa va las putin mai jos un mic video realizat de cel de la Insider Tech cu privire la cateva mituri despre zahar. O sa vedeti cat de amuzante o sa vi se para lucrurile si totusi ar trebui sa tinem cont de cele mai importante dintre ele. Voi ce parere aveti despre consumul de zahar si despre tot ceea ce se spune despre el?