Ce inseamna sa fii promoter..?

Posted by

Promoter de vise, vise frumoase  care nu iti apartin dar care ofera, zambesc si fac publicitate brandurilor diverse (de la restaurante la dero totul se include aici). Imi amintesc prima experienta ca promoter la o firma de branza topita, imbracata cu un hanorac rosu cu cornite de vacuta , trebuia sa stau 6 ore in aproprierea frigiderilor care imi inghetau efectiv spatele, sa zambesc oamenilor care veneau sa deguste..ca doar e gratis! Te bucurai ca primesti 5 lei pe ora, bani pe care ii primeai la sfarsitul lunii sau in cazuri mai fericite pe loc si te alegeai cu dureri de spate..dar hai sa nu exagerez..asta doar daca aveai promotie la iaurt sau branza topita..totusi era ceva , decat nimic..

E un job part time care de multi este dispretuit dar pe care multi studenti il practica. Sunt lucruri de invatat in orce situatie si oriunde! Asa ca pot spune ca si aici am invatat multe lucruri despre oameni. Ma plimb printre ei imbiindu-i cu un fluturas si cu un zambet prietenos si le observ chipurile, privirile lacome dupa a avea mai mult,unii sunt tristi, altii privesc cu ochii goi in timp ce ma refuza politicos..inveti ce inseamna sa fii respins si te simti un nimeni..desi esti constient ca defapt nu pe tine te resping. Oameni ocupati merg grabiti sa-si rezolve treburile, tineri care chicotesc indragostiti iti primesc fluturasul zambind, copii care intind mana pentru ca vor si ei ceva..orce! E o sete in toti sa primeasca, unii sunt doar la inceput..altii dupa ce au trecut prin toate privesc dezgustati , deprimati si nesatisfacuti de ceea ce au primit.Sunt cosurile din mall pline cu pliante aruncate.E un amestec colorat de dorinta amestecata  cu bani sau cu lipsa de bani si da un rezultat de fericire simulata sau nefericire.

Am invatat multe privind oamenii, suflete insetate de iubire care incearca sa umple golul din inima lor cu diverse chestii: bani, lucruri, putere, persoane s.a. Se perinda in goana lor fara sa se gandeasca la eternitate, manati de instincte merg ca o turma de oi la piere pentru ca pentru ei nu exista Dumezeu sau daca exista traiesc ca si cum nu ar exista, o viata de azi pe maine plina de egoism si desertaciune.

Vizionam de curand un filmulet despre fericirea de a darui, cati dintre noi o mai cunosc?..sa daruiesti din inima ta un zambet, o imbratisare, putin timp, o privire calda sau o mana de ajutor. Sa gasesti in fiecare zi fericirea de a aduce lumina si bucurie pe chipul cuiva, fara sa astepti nimic in schimb.Sa fii promoter inseamna sa pornesti de jos, sa fii umil si uneori respins dar eu cred ca se compenseaza cu satisfactia de a invata o lectie despre oameni si de a darui fara sa astepti laude ci doar pentru a vedea un zambet pe chipul cuiva!