Celebrarea vinului la festivalul ‘Vin din Prahova’: o incursiune în lumea viticulturii locale

Posted by

În inima regiunii Dealu Mare, Ploieștiul a fost gazda unui eveniment vinicol de excepție, Festivalul „Vin din Prahova”. Acesta a adunat numeroși producători locali, care în ultimii ani au investit resurse semnificative și au depus eforturi considerabile pentru a produce vinuri de calitate, recunoscute atât pe plan național, cât și internațional.

Vinurile prezentate la festival au fost cultivate în podgoriile din Dealu Mare, cu vinul roșu fiind specific acestei zone. Aurelian Șerbănescu, unul dintre producători, a vorbit despre un vin premiat cu 93 de puncte la Gala Premiilor, care a fost oferit cadou Papei în timpul vizitei sale în România.

Nina Grigore, o altă producătoare, a subliniat importanța calității strugurilor și a procesului de sortare în realizarea unui vin bun. Ea a menționat, de asemenea, necesitatea utilizării unor utilaje performante și bine întreținute.

Festivalul nu s-a limitat doar la vinuri. Brânzeturile, unele dintre ele maturate cu vin roșu, au atras de asemenea atenția vizitatorilor. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent la eveniment, degustând vinurile produse în cramele prahovene și lăudând calitatea vinului din Prahova.

Viticultorii sunt optimiști în privința anului viticol curent, solul având suficientă apă pentru a susține o producție bună, fără a fi afectată de secetă, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori.

În concluzie, Festivalul „Vin din Prahova” a fost o ocazie excelentă de a celebra și a aprecia munca și pasiunea producătorilor locali de vin, precum și calitatea vinurilor produse în regiunea Dealu Mare.