Cumpărător înșelat la cântar în Piața Centrală din Ploiești: cum să te protejezi de comercianți necinstiți

Posted by

Un bărbat care și-a cumpărat banane de la Piața Centrală din Ploiești a descoperit ulterior că a fost înșelat la cântar. „Nu cumpărați de la comercianții care nu au cântarul la vedere”, avertizează ploieșteanul. Costin Leescu, în vârstă de 36 de ani, a trecut printr-o experiență similară neplăcută la piață, alături de fiul său.

El susține că a fost înșelat la cântar de o vânzătoare din Piața Centrală, la fel ca anul trecut. „Am cumpărat banane și căpșuni, iar pe tarabă erau două prețuri pentru banane: 5,99 lei/kg pentru cele mai mici și 6,99 lei/kg pentru cele expuse mai sus, pe o sfoară. Am ales bananele mai ieftine, dar de calitate. După ce am cumpărat, din cauza unei experiențe neplăcute din trecut, am verificat greutatea bananelor la altă tarabă și am constatat că, deși trebuiau să cântărească 800 g, aveau doar puțin peste 500 g”, povestește Costin Leescu.

Leescu spune că s-a întors la vânzătoare, care i-a restituit fără comentarii diferența de 1,60 lei, adăugând că punga a costat 0,50 lei. Ea a justificat diferența spunând că a calculat prețul la 6,99 lei/kg, deși era clar că bananele proveneau de pe taraba cu prețul de 5,99 lei/kg.

Pentru a evita astfel de situații, Leescu recomandă să nu se cumpere de la comercianții care nu au cântarul la vedere și să se cântărească produsele, indiferent de cantitatea achiziționată. „Nu este vorba de sumă, ci de faptul că sunt pensionari care doresc să-și cumpere un fruct”, adaugă el. Deși nu a depus plângere la Poliție, Leescu vrea să atragă atenția celor care fac cumpărături în Piața Centrală să fie precauți în privința cântarului atunci când cumpără fructe și legume.