De ce sa castigati competente antreprenoriale

Posted by

Antreprenoriatul este o alegere a stilului de viata. Exista diferite tipuri de antreprenori si o multitudine de motive care duc la antreprenoriat. Principalul lucru este sa stim de ce o facem si ce implica. A va pune intrebarile corecte inainte de a incepe este esential! Si, pentru a deveni antreprenori, puteti urma cursul https://www.cursuriautorizate.eu/categ-competente-antreprenoriale. Este un curs autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A).

Programul cursurilor teoretice si a activitatii practice este flexibil si adaptabil in functie de nevoile cursantilor. Cursul se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa puna bazele unei afaceri, care doresc sa isi intemeieze propriul plan de afaceri si ulterior pentru a dezvolta cu succes pe termen lung noua afacere infiintata. La acest curs, veti invata cum sa atrageti potentialii clienti si care sunt etapele comunicarii cu asociatii, partenerii sau cu clientii. In urma finalizarii examenului de absolvire, cursantii vor intra in posesia certificatelor de Absolvire pentru ocupatia de “Competente Antreprenoriale” si a suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului. Cursurile se desfasoara atat la sediul firmei din Bucuresti si ale partenerilor din toata tara, cat si la sediile firmelor/institutiilor interesate de furnizarea acestui curs pentru personalul angajat. Participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului. Durata cursului va fi de 40 ore.

Iata si cateva motive pentru care multe persoane isi doresc sa devina antreprenori: 

Pasiune

Oamenii isi doresc sa faca afaceri din pasiune. Vor sa faca ceea ce iubesc, zi de zi, si pentru asta este necesar sa devina antreprenori profesionisti. Pasiunea este un motor puternic al creativitatii, este si cea care depaseste greutatile. Este pasiunea care continua o afacere. De asemenea, va trebui sa munciti din greu pentru a mentine afacerea in timp.

Cautarea libertatii

Antreprenoriatul este ales in drumul de cautare a libertatii. Nu mai vreti sa fiti angajat, vreti sa fiti propriul vostru sef, vreti sa decideti cand si unde lucrati si sarcinile pe care sa le indepliniti. Acest lucru este partial adevarat! Trebuie sa fiti constienti de faptul ca veti lucra a priori nu mai putin de un angajat, cel putin nu la inceput. Limitarile activitatii nu va vor permite neaparat sa va luati timp liber atat cat doriti. Daca incepeti singur afacerea, este sigur ca va trebui sa indepliniti sarcini care nu va plac in mod regulat. De obicei, inceperea propriei afaceri nu este usoara.

Necesitatea de a face ceva de unul singur

A face afaceri pentru a fi in ton cu valorile si nevoile dvs. pentru ca nu va mai gasiti in valorile companiei in care lucrez sau in viata de zi cu zi. Vreti sa creati o companie care sa va respecte valorile si sa raspunda nevoilor dvs., pentru a putea lucra in pace si pentru a va atinge intregul potential.

Amintiti-va ca vor fi cu siguranta compromisuri de facut si sarcini mai putin placute de indeplinit. Va trebui sa va ganditi cum sa pastrati un echilibru satisfacator intre ceea ce acceptati si ceea ce nu acceptati.

A face afaceri pentru a va imbogati pentru ca aveti o idee grozava care va face bogat rapid

 Daca aceasta este motivatia dvs. principala, asigurati-va ca aceasta idee este verificata foarte clar, studiind beneficiile concurentilor dvs. si realizand un plan de afaceri. Inceperea unei afaceri este in general neprofitabila. Uneori va fi nevoie de cateva luni sau chiar de cativa ani pana cand va fi obtinut un profit care poate acoperi un salariu. Sunteti gata sa asteptati timpul necesar?

Crearea propriului job

Este o idee buna! Doar fiti constient ca un solicitant de locuri de munca trebuie sa gaseasca un angajator, dar un proprietar de afaceri trebuie sa gaseasca clienti! De asemenea, in functie de activitatea dezvoltata, beneficiile vor veni pe termen mai mult sau mai putin lung. Prin urmare, planificati o rezerva mica, astfel incat sa va puteti satisface nevoile in asteptarea profiturilor dvs.

Antreprenoriat pentru a inova

Aveti o idee care inca nu exista si care va revolutiona lumea. Este minunat! Studiati piata cu atentie inainte de a incepe sa va asigurati ca ideea dvs. nu este deja prezenta in alta parte si pentru a afla de ce aceasta idee nu a fost inca realizata. Este posibil sa o implementati? Sunteti primul “geniu” care a venit cu aceasta idee? Daca da, contati pe ideea dvs.!

Continuati afacerea de familie

Intrebati-va daca faceti asta pentru ca o doriti cu adevarat, pentru ca sunteti mandru de aceasta afacere de familie, pentru ca credeti in ea si va face sa vibrati sau daca este mai degraba o obligatie sau o alegere implicita. De asemenea, intreabati-va daca sunteti pregatit sa fiti legat profesional cu familia si ce tip de relatie urmeaza sa dezvoltati.

Exista multe motive si aceasta lista nu este, desigur, exhaustiva.

De asemenea, nu este in general un singur factor, ci combinatia mai multor factori care duce la decizia de a crea si de a deveni antreprenor. Actul de a crea o afacere nu este, in general, o dorinta ca atare, ci mai degraba solutia unui set de constrangeri. Este corelatia unei serii de elemente din experienta unei persoane care o impinge sa treaca cursul demararii unei afaceri. In functie de experienta sa si, prin urmare, de motivatiile sale, un antreprenor va urma o anumita logica antreprenoriala.

Cu o pregatire adecvata, este posibil sa deveniti, in cel mai scurt timp, un antreprenor adevarat.