Lansare Carte Justin Dumitru-„dinții care scrâșnesc refuzul” @Cărturești din AFI Palace Ploiesti

Posted by

Vă invităm cu drag, Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, de la ora 15:00, la Librăria Cărturești din AFI Palace Ploiești unde va avea loc, in prezenta autorului, Ploieșteanul Justin Dumitru, lansarea unui nou volum de poezie intitulat „dinții care scrâșnesc refuzul”

,Am fost un copil răzvrătit care a vrut totul aici și acum. Fiecare cuvânt a însemnat trecut și prezent, dar viitorul mă va arăta că pe cea mai sofisticată armă a verbului trebuie ” se confeseaza Justin Dumitru
Volumul de poeme ,, dinți care scrâșnesc refuzul” este o carte a unei autorități aparent năucitoare, gata sa deturneze obiceiuri, credințe, mituri, însă în profunzime ascunde o voce tandră și prietenoasă pentru cei care care caută și se determină să înțeleagă că puterea fiecăruia, în parte, poate aduce o contribuție majoră, nouă, celor de mâine. O carte a contrastelor tari. O carte sfâșie realitatea indusă de automatisme, clișee, promisiuni de consolare a suferințelor unui popor care ,, ar fi trebuit să poarte coroană, iar nu joben”, a unui popor care își etalează materialismul în care și-a prăbușit viziunea salvatoare.

Cartea este alcătuită din patru cicluri de poeme:
1) miss Erato – liceanul și studentul îndrăgostit până la polemici,
2) dinții care scrâșnesc refuzul -coloana vertebrală a cărții, compilație de autoritate, ironie, motivare, sentimentalism rigid și speranță),
3) advertising – poeme satirice și, îndeosebi, scrise sub semnul unei luciditati acustice,
4) black aphrodisiac- poeme alese -câteva poeme semnificative din volumul de debut.
În fapt, ca o concluzie, poemele din această carte sunt asemenea unor povestiri care pot îmbrăca, dacă vreți, haina unui roman autobiografic.

Justin Dumitru s-a nascut la 15 martie 1995 in Ploiesti. A debutat cu „black aphrodisiac” la Editura Tracus Arte. Poeme sale au fost publicate în Revistele Luceafarul, Convorbiri literare, Metamorfoze, Mantaua lui gogol, New York magazin cultural, Dilema veche, subcapitol. Ro si altele . A primit premiul „Nichita Stănescu” pentru debut în poezie, Trofeul „Poesis litera” al Festivalului de poezie și proza Mihai Eminescu și mai multe premii de revistă.

Evenimentul pe Facebook  https://www.facebook.com/events/1671785659759992/

Andi Enache -Events Manager Cărturești Ploiești