Lipsa locurilor de munca

Posted by

Sunt curioasa cat va mai continua acest sir al zilelor de proteste. Si nu stiu sincer daca toate astea ar putea schimba ceva. Nu stiu, daca in urma acestor proteste vom avea mai multe optiuni pentru o viata mai buna si un trai mai decent. Nu stiu daca in scurt timp vom avea mai multe locuri de munca stabile si nu joburi sezoniere, nu stiu daca aceste proteste ne va garanta ceva mai bun pentru noi.

Habar nu am ce se va intampla, dar nu as vrea ca de maine incolo sa stau si mai mult in stres, ca exista posibilitatea sa nu mai am loc de munca. Nu stiu de ce a trebuit sa-mi treaca mie asta prin cap, dar pentru cateva momente asta am simtit. Si nu cred ca asta este doar problema mea, doar ca de la un timp parca nu ne mai place sa vedem care sunt adevaratele noastre probleme.

Recunosc, mi-a fost destul de greu sa obtin un loc de munca de care sa fiu atrasa. Si stiu ca mi-ati putea spune ca in conditia in care nu ai nimic de lucru si nu ai un venit, pana la urma mergi si acolo unde nu iti convine. Insa mai rau este atunci, cand te vezi nevoit sa pleci intr-o alta tara pentru a gasi ceva de munca. Imi pare rau sa spun, dar nici o persoana care este foarte buna in domeniul sau de activitate nu se va lasa calcat in picioare si va merge exact acolo unde veniturile sunt mai mari, iar calitatea vietii este mai ridicata.

Cred ca acest lucru nu l-au inteles oamenii care ne conduc. Cum sa nu plece cei mai buni oamenii, cand in strainatate au mult mai multe variante pentru o viata decenta. Ce nu are Romania? In primul rand nu mai are respect pentru locuitorii ei, apoi nu au un trai decent. Nici un oras din tara nu are locuri de munca suficiente, nu sunt locuri de munca in Ploiesti suficiente, nici in Bucuresti, Timisoara, Constanta si alte orase importante ale tarii.

Inca nu imi pot da seama care ne va fi traseul si directia catre care noi ne indreptam. Cu totii speram la mai bine, dar uneori ne cam grabim sa facem lucruri si ne dam cu piciorul stang in cel drept. Imi este putin teama sa spun ca maine ne va fi putin mai bine, caci nu as vrea sa ma mai trezesc cu inca o dezamagire.