Modernizari dezorganizate

Posted by

Cu totii suntem constienti de lucrarile de modernizare ale liniilor de tramvai din Ploiesti, insa stupiditatea celor care le executa intrece uneori chiar si cea mai bogata imaginatie. Am avut astazi surpriza sa constat ca sensul spre nord al sos. Vestului, incepand de la Ofelia, a fost inchis. In conditiile in care ieri am trecut pe acolo, cu masina.

Nu ma mai deranjez sa semnalez faptul ca nu au anuntat, asa cum era civilizat, inchiderea acestui segment. Nici nu va voi relata blocajele produse de soferii care intentionau sa mearga pe aceasta ruta si se trezeau in 50m ca nu au cum sa o ia pe acolo. Sau de intoarcerile riscante intr-o „intersectie” de 10m latime….

Toate astea au devenit ceva obisnuit, te adaptezi sau ramai blocat. Ce mi s-a parut de neacceptat era lipsa semnelor sau a barierei de intrare pe acel segment (daca nu vedeai betoniera din fata, intrai si acolo ramaneai).

Iar ceea ce mi s-a parut incredibil erau cele 3 autoturisme blocate intre betonierele care turnau ciment printre liniile de tramvai. Initial am crezut ca sunt masinile lor, ale sefilor, etc. Dupa care am observat ca erau oameni normali, prinsi intr-o situatie penibila, care probabil isi anuntau sefii sau rudele ca nu mai au cum sa ajunga la destinatie curand. De ce? Sunt blocat de 2 betoniere.

Absurd.

Cum sa nu verifici daca mai sunt masini pe traseu? Astora nu le-a spus nimeni cum se inchide un segment de drum? Sau pur si simplu nu le pasa? Ce era asa de greu sa verifici vizual daca e liber, inainte sa aduci betonierele? Sau, daca ai fost stupid si ai facut-o aiurea, nu poti scoate o betoniera sa ii lasi sa iasa?! Asta deja e nesimtire, sa iti vezi de treaba, de parca oamenii aia nu sunt acolo.

Cred ca daca eram in locul unuia din cei 3 blocati de betoniere, la propriu, faceam spume. Cum e posibil asa ceva?! Cred ca doza de nesimtire si nepasare a ajuns la cote maxime.

Cred ca multi au uitat ca lucreaza pentru cetatean, ala simplu, care isi plateste taxele, care munceste ca idiotul si alearga, se zbate, face tot posibilul sa puna o paine pe masa, sa aiba grija de familie si sa plateasca taxele.

Respectul pentru cetatean e zero. Grija pentru nevoile lui, zero. Poate si salariile voastre ar trebui sa fie tot zero. Pana invatati sa ii respectati pe cei pentru care lucrati, pe cei care va platesc salariul.