Parlamentarii vor să astupe gaura revoluției din drapelul de stat

Posted by

De parcă nu ar mai rămas nimic de modificat, parlamentarii români s-au orientat tot asupra formelor fără fond, respectiv drapelul. Astăzi, comisia de revizuire a Constituției a hotărât printre altele precum includerea noțiune de regiune administrativă și propunerea de modificare a drapelului de stat, prin adăugarea stemei pe mijloc, similar cu drapelul Republicii Moldova. Propunerea legată de drapel a venit din partea deputatului PSD Gheorghe Emacu.

Amendamentul a fost adoptat cu 13 voturi „pentru”, astfel că România revine la stemă pe drapel după 24 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, când demonstranții din ziua de 21 decembrie 89 au decupat stema comunistă din mijlocul drapelului.

Comisia a mai acceptat un amendament propus de liberalul Tudor Chiuariu care prevede interzicerea oricăror discriminări de natură sexuală sau de vârstă.

Amendamentele propuse de către PNL pentru sărbătorirea unei a doua zi naționale pe data de 10 mai, sau 22 decembrie au fost respinse de majoritatea membrilor comisiei.

De menționat că numai 10 țări din Europa au stema de stat pe drapelul național: Spania, Portugalia, Serbia, Albania, Muntenegru, San Marino, Andora, Croația, Slovacia și Slovenia.