pink floyd lansează un nou album – the endless river

nu știu dacă să zic că sînt fan pink floyd și nici dacă mi-aș zice iubitor al muzicii pink floyd nu mi s-ar părea corect. știu însă că marlboro și pink floyd miau fost mereu alături.

așa că vestea unui nou album pink floyd m-a surprins destul de mult. vorbim de o formație care s-a destrămat acum vreo 20 de ani. totuși, nu e vorba de un album per se. the endless river este o reinterpretare sau o prelucrare mai corect zis a ultimelor creații ale lui richard wright, clăparul trupei pink floyd, în producția lui david gilmour.

deși înregistrările la acest material au început încă din 1994, când era văzut ca un bonus pentru the division bell și era numit pe atunci The Big Spliff, atât gilmour cât și mason au schimbat mai multe lucruri la album până în prezent. cel mai evident numele. de asemenea au hotărât să pună și voce pe un LP care pornise ca un instrumental exclusiv. pentru asta au colaborat și cu Durga McBroom-Hudson, vocalistă care a fost în turneu cu pink floyd în 94 când promovau albumul the division bell.

richard wright a fost un membru al formației care și-a pus amprenta pe unele dintre cele mai mărețe cântece pink floyd. de-asta abia aștept să văd ce o să iasă pornind de la baza asta. de asemenea sunt tare curios ce mai au de spus bătrâneii în lumea lui miley, die antwoord și skrillex.

the endless river e programat pentru octombrie 2014.

și pentru cei curioși, aveți aici una dintre piesele la care wright a contribuit considerabil. un pic de subiectivism aici, pentru că echoes este un cântec la care absolut toți membrii pink floyd au muncit superb.

Comments are closed.