Ploiestiul va prinde culoare printr-un nou proiect

Posted by

Am auzit de doua luni de zile pana in prezent foarte multe persoane care vor sa schimbe atatea in orasul lor, de la plantarea de copaci si pomi fructiferi, la a da o nuanta vie de culori aspectului orasului in care locuiesc. Si multe altele. Ideile sunt cum nu se poate de bune si cu siguranta schimbarea s-ar face daca oamenii ar sti cum sa fie impulsionati sa isi puna in aplicare planurile. Sunt multi carora vocea interioara le spune ca este nevoie de o mare schimbare in municipiul Ploiesti si atat de putini care fac ceva intr-adevar ca sa schimbe ce si-au propus sa schimbe. Cetatenii nemultumiti se plang de pistele de biciclete care sunt atat de putine in Ploiesti sau apropae inexistente, pe cand altii vor sa aduca un strop de culoare peisajului urban si se implica in diverse proiecte, chiar daca nu legate de crearea de piste pentru biciclisti.

Un inceput exista in toate si asta afirma majoritarea, asa ca prin bazele puse de parteneriatul dintre Municipiul Ploiesti, Fundatia Comunitara Prahova si Electrica Distributie Muntenia, a luat nastere un proiect indraznet si interesant. Acesta poarta numele de „Transformam transformatoare, dam Ploiestiului culoare!” si proiectul isi propune sa schimbe aspectul cladirilor aflate in proprietatea Electrica, dar si a celor aflate in municipiu. Chiar un comunicat al municipalitatii aduce in discutie acest subiect si il face cunoscut si astfel am aflat si eu despre acest proiect. Voluntarii care s-au oferit sa dea o mana de ajutor pentru ca proiectul sa prinda contur sunt cei care vor colora spatiile in care se afla transformatoarele electrice. Pe strada Persani deja se lucreaza si doi artisti urbani isi pun ideile in practica, astfel ca vor finaliza transformatorul in cateva zile.

Administratia locala doreste ca acest proiect sa fie ca un mesaj in randul tinerilor ploiesteni, mesaj care sa motiveze si care are un caracter sportiv si civic. Prin acest proiect nu se va schimba, deci, numai aspectul urban, municipalitatea dorind ca tinerii sa fie activi si mai implicati si speram ca acest lucru sa ii ambitioneze pe acestia.

transformator