Conduci o afacere proprie în domeniul panificației, a patiseriei sau a obținerii de dulciuri în general? Sau poate că dorești să deschizi o afacere și să devii antreprenor în acest domeniu? Atunci, stai aproape și citește mai multe informații aici despre câteva principii de bază pe care trebuie să le stăpânești.
A fi proprietar al unui loc care oferă produse de panificație, dulciuri sau tot felul de foietaje, este o adevărată oportunitate de când e lumea. Pizza, baghetele, franzela, prăjiturile și brioșele vor fi mereu cerute de către clienți. Urmărește, deci, și tu acest mic ghid și vei căpăta cunoștințe noi despre afacerea cu care vrei să ai succes, prin strategii înfloritoare de pus în aplicare.
Cunoștințe bune despre ingrediente
De regulă, cine se gândește să deschidă o afacere de profil, este el însuși pasionat de bucătărie și mai ales de partea de copturi. Deci, dacă dorești să stăpânești o brutărie sau o cofetărie care să aibă șanse pe această piață, este foarte important să știi să gătești. Și, la fel de important, este să știi cu ce să gătești.
Totul pornește de la ingredientele alese. Făina, drojdia, zahărul, grăsimile de adăugat și esențele de aromat oferă texturi unice și servesc diferitelor scopuri în procesul de copt. Rețetele trebuie să fie modificate potrivit fiecărui produs final și publicului țintă. Așadar, primul pas – selectează smart ingredientele!
Tehnici de copt – citește mai multe informații aici
Copturile vor fi delicioase dacă principii precum frământarea aluatului, temperatura de copt, mixarea și datul formei sunt stăpânite la perfecție. De aceea, este la fel de esențial să investești într-un cuptor bun și să-l calibrezi periodic.
Mixarea ingredientelor va face ca aluatul să nu se coacă prea mult, crescând exact cât trebuie odată dat la cald. Frământatul, pe de altă parte, ajută la creșterea amestecului, pentru a obține textura dorită la prăjiturile de copt.
Consistența este esențială
Clienții se așteaptă la același nivel de calitate de fiecare dată când îți intră în brutărie sau patiserie. Asta duce la fidelizare și la creșterea notorietății afacerii tale, deoarece cine e mulțumit, va da sfoară în țară și la alții.
Cum să obții, deci, consistență? Rețetele trebuie să fie standardizate prin măsurarea exactă a ingredientelor și respectarea timpilor de coacere, prin reglarea adecvată a temperaturi și a umidității. Aceste tehnici de copt trebuie să fie practicate repetitiv astfel încât cei care gătesc acolo să poată replica rezultatele în mod regulat.
Focus pe prezentare
O brutărie sau o cofetărie nu este doar despre ce gust au produsele, este și despre cât de bine arată și sunt prezentate acestea. Citeste mai multe informatii aici despre cât de importante sunt ambalajele de copt în acest sens. Dulciurile frumos decorate sunt cele care atrag cumpărătorii. Alegerile pe care le fac aceștia sunt influențate masiv de felul în care sunt prezentate deserturile la raft sau în vitrină.
Fie că vorbim de felii de pizza aburinde, fie că vorbim de torturi și brioșe pufoase cu umpluturi cremoase, ambalajele sunt cele care fac totul. Acest gen de articole pentru afacerea ta vei găsi la Snick Ambalaje! Cum să faci să prezinți cât se poate de atrăgător produsele pe care le vinzi?
- Folosește culori delicioase privirii pentru a atrage atenția asupra deserturilor.
- Folosește-te de tehnici de decorare, toppinguri și glazuri care să evidențieze eleganța prăjiturilor.
- Folosește ambalaje de calitate care să păstreze frumos forma, prospețimea și calitatea produselor de consumat, deoarece sunt perfecte și pentru branding, și pentru livrare.
Fie că e vorba de o pizzerie sau de o patiserie cu dulciuri, principiile de bază sunt universale. Deci, ai grijă să le respecți și s-ar putea să ai parte de un succes enorm în afacerea ta!
Contact:
Aleea Industriilor, nr. 5, Buzău
comenzi@snick-ambalaje.com