TOP PR Romania 2016

Posted by

Miercuri, pe data de 26 octombrie, in cadrul Galei Biz PR Awards, Revista Biz a lansat rezultatele topului celor mai performante agentii de PR, editia 2016. Studiu realizat de Biz si Unlock Market Research, aflat deja la a patra editie.

Topul agentiilor de PR din Romania este realizat in baza colectarii si analizei indicatorilor care vizeaza masurarea performantelor de business ale agentiilor de PR, dar si a imaginii pe care acestea o au in randul companiilor care platesc pentru servicii de consultanta in comunicare.

La fel ca in editiile anterioare, clasamentul s-a bazat pe urmatorii factori:

  • cifra de afaceri;
  • profitabilitate;
  • evaluari din partea clientilor;

Toate aceste informatii fiind corelate in baza unui algoritm dezvoltat in parteneriat cu compania de cercetare UNLOCK.

Topul celor mai performante agentii de PR, editia 2016, este rezultatul corelarii a doua clasamente preliminare, fiecare avand cate o pondere egala (50% – 50%):

  •  topul performantei in business – realizat prin analizarea a patru indici financiari, fiecare avand cate o pondere alocata: cifra de afaceri din 2015 (33%), suma totala a fee-urilor incasate in 2015 (33%), profitabilitatea agentiei – profitul inregistat in 2015 raportat la numarul de membri ai echipei (17%) – si rata de crestere a cifrei de afaceri in 2015 fata de 2014 (17%).
  • topul performantei agentiilor din perspectiva clientilor – realizat pe baza ras¬punsurilor oferite de un esantion reprezentativ la nivel de industrie alcatuit din clienti ai serviciilor de PR (specialisti si manageri cu expertiza in zona de marketing, PR, comunicare, corporate affairs si CSR, dar si general manageri si antreprenori).

Pe baza studiului prezentat in exclusivitate in cadrul conferintei „PR and the WEB” si Galei BIZ PR AWARDS, au fost acordate urmatoarele premii:

Topul firmelor de PR din Romania
Top PR cartea

Best Practice:

  • cea mai buna capacitate de analiza 2016 – GMP PR;
  • cea mai buna capacitate de raportare 2016 – Graffiti PR;
  • cea mai buna capacitate de implementare – Golin Romania;
  • cea mai creativa agentie 2016 – MSLGroup The Practice;

Premiul pentru “Performanta in business”SmartPoint – Categoria: agentii cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro

Premiul pentru “Performanta in business” Trust Communications  – Categoria agentii cu cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro
Premiul “PR Proffesional of The Year” – Monica Jitariuc, Managing Director, MSLGROUP The Practice

Premiul “Notorietate in comunicare strategica” – Sorana Savu, Senior Partner, Premium Communication

Premiul “Recunoaștere pentru contributia la dezvoltarea industriei de PR din Romania” – DC Communication

Premiul “Recunoaștere pentru contributia la dezvoltarea industriei de PR din Romania” – Image PR

Premiul “Recunoaștere pentru contributia la dezvoltarea industriei de PR din Romania” – Premium PR

Mai multe detalii despre clasamentul integral – Top 30 de Agentii, precum si Indexul Agentiilor de PR pot fi citite in revista Biz nr. 301, online, pe http://www.revistabiz.ro/top-pr-romania-2016/, dar si in editia tiparita Top PR Romania 2016.