mai 30

Vrei să te înscrii la seral sau la fără frecvenţă? Vezi lista locurilor în liceele din Prahova

Vrei să te înscrii la seral sau la fără frecvenţă? Vezi lista locurilor în liceele din Prahova

Absolvenţii de gimnaziu din seriile anterioare, care î mplinesc 18 ani până la î nceperea cursurilor anului şcolar 2013- 2014, se pot înscrie la învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă.

În planul de şcolarizare aprobat pentru anul şcolar 2013-2014, în Prahova au fost prevăzute 286 de locuri la învăţămîntul fara frecvenţă şi la cursurile de seral.

Principalul avantaj al învăţămîntului seral este acela că elevii vor frecventa cursurile seara, iar dimineaţa vor putea merge la serviciu. Conform calendarului de admitere în învăţămîntul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă, perioada de înscriere în învăţămîntul seral a absolvenţilor de clasa a VIII-a din generaţiile anterioare este 23-24 iulie, iar repartizarea candidaţilor va avea loc în perioada 24-26 iulie.

Acte necesare pentru înscriere
Dosarele de înscriere pentru admiterea la învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă trebuie să conţină cerere de înscriere, certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie, în copie legalizată, carte de identitate în copie xerox, foaie matricolă pentru clasele V-VIII. De asemenea, absolvenţii trebuie să prezinte certificat de echivalare a examenului de capacitate dacă provin din promoţiile anterioare anului 2009, certificat de promovare a testelor naţionale sau adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională sau la tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a, dacă au absolvit după anul 2009. La cursurile de seral şi frecvenţă redusă se pot înscrie şi absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut examenele naţionale, însă aceştia vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere după distribuirea celor care au participat şi au promovat testele naţionale de la finalul clasei a VIII-a.

Unitatea de învăţământ – Forma de învăţământ – Specializarea – Locuri
1. Colegiul Tehnic „Elie Radu”- frecvenţă redusă – Uman Filologie – 56 locuri
2. Colegiul Tehnic „Toma Socolescu”- seral – Tehnician în prelucrarea lemnului – 28 locuri
3. Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” – seral – Tehnician în industria textilă – 28 locuri
4. Liceul Tehnologic Mecanic Câmpina – frecvenţă redusă – Ştiinţele naturii – 56 locuri
5. Colegiul Tehnic „Gheorghe Lazăr”,Plopeni – seral – Ştiinţele naturii – 28 locuri
6. Liceul Tehnologic Filipeştii de Pădure – seral – Mecanică- 28 locuri
7. Colegiul Agricol „Gh. Ionescu – Siseşti”, Valea Călugărească – seral – Protecţia mediului – 28 locuri

  1. un liceu foarte bun si as dori sama inscriu aici dar ce medie imi trebe

  2. Ce documente imi trebuie pentru a incepe din nou cursurile?? Am 21 de ani si m-am lasat in clasa a9-a de scoala din cauza unor probleme…Acum imi pare foarte rau si vreau sa ma inscriu..

  3. Ce documente îmi trebuie sa ma înscriu la seral ???Am terminat 10 clase si vreau sa termin liceul

  4. am 16 ani ma numesc diana si nu am terminat clasa 5 ce acte imi trebuie ca sa ma inscriu la fara frecventa

  5. buna cum pot sama inscriu la scoala daca am absolivt doar 6 clase din motive familiare namai putut sami continui studiile

  6. BUNA ZIUA CINE POATE SAMI SPUNA SI MIE SE MAI FAC INSCRIERI.

Comentariile sunt inchise.