placerea de a te relaxa

3 metode simple prin care te poti relaxa

Posted by

Zilele friguroase de iarna au sosit si tocmai de aceea trebuie sa ai foarte mare grija la raceala care pandeste la orice pas. Tocmai de aceea iti propun sa-ti iei cateva momente de pauza din activitatea ta pentru a te relaxa putin.

Iar daca se intampla sa fii deja acasa si sa te bucuri de linistea caminului poti foarte simplu sa urmezi trei pasi simpli pentru a te relaxa.

  1. Aseaza-te confortabil pe canapea – in cazul in care nu ai chef sa faci nimic si doar te simti obosit pastreaza-ti cateva momente pentru a te intinde confortabil pe canapeaua preferata sau in locul tau preferat. Spre exemplu eu apelez foarte des la fotoliul meu dintr-un colt al dormitorului pentru ca acolo ma simt confortabil, linistita si relaxata.
  2. Incearca sa faci doar acele activitati care iti plac – nu trebuie sa te obosesti pentru a face ceva, mai degraba ai putea sa faci ceva pentru a te simti bine si pentru a-ti imbunatati starea ta de  spirit. Daca esti sigur ca vei face ceva doar pentru ca vrei sa-ti termini treaba, atunci acel mod de relaxare nu iti va aduce intocmai relaxarea. Ai putea de exemplu sa citesti un paragraf din cartea preferata sau ai putea sa-ti asculti melodia favorita.
  3. Incerca o baie fierbinte si un ceai la fel de fierbinte, astfel te vei simti foarte bine si foarte relaxat. Baia fierbite iti va relaxa fiecare muschi in parte, iar tensiunea acumulata va disparea treptat. Cat despre ceai sau cafea, de ce nu, iti va inveseli momentul si te va face sa zambesti.

Nu stiu ce metode aplicati voi pentru a va relaxa, dar cele enumerate mai sus sunt cele mai cunoscute si cele mai des folosite. Oricum in lumea asta aglomerata si timp liber mai deloc avem nevoie si de putina relaxare.

Daca ai si alte metode prin care te relaxezi te invit sa ne completezi lista noastra.