Concursul de informatica Empowersoft de desfasoara si in 2016

Posted by

Empowersoft 2016, concursul de informatica online, deja este in desfasurare si in acest an, fiind dedicat, daca nu stiti, copiilor din scoala gimnaziala si de liceu. Este destinat elevilor fascinati de informatica, de programare, deci celor pasionati de domeniul IT.

Inscrierea la probele concursului a inceput pe 1 Mai si se incheie pe 24 mai, iar jurizarea si premierea se face in perioada 30 mai – 5 iunie. Aceasta competitie scoalara este avizata de catre Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si sustine pregatirea elevilor in informatica, atat de necesara, mai ales ca se cauta programatori priceputi daca vorbim de gasirea unui loc de munca. In acest sens, Empowersoft vrea sa stimuleze spiritul competitiv al participantilor si sa ajute la dezvoltarea abilitatilor de initiere si dezvoltare a unei afaceri proprii in domeniu.

Obiectivele concursului sunt incurajarea si promovarea competentelor de programare prin crearea unei gandiri algoritmice, utilizarea eficienta a tehnicii de calcul si a mijloacelor moderne de comunicare, profesionalizarea viitorilor informaticieni inainte ca acestia sa ajunga la universitate, incurajarea dezvoltarii unui soft educational si de aplicatie.

empowersoft tech

Concursul are trei categorii, anume categoria programare, soft educational/ utilitar/ aplicatii mobile si pagini web. La prima categorie, nu este indeajuns numai sa vrei sa devii un bun programator, ci trebuie sa si inveti limbajul de programare si sa rezolvi probleme. Pentru cei care sunt la inceput in acest sens, se pot inscrie la incepatori si cei care au mai participat si au experienta,  se vor inscrie la sectiunea pentru avansati. Cerintele cerute in enuntul problemei vor fi respectate cu strictete. Elevii care vor prezenta proiecte asemanatoare, vor fi descalificati. Inainte de acordarea premiilor, informatiile referitoare la varsta participantilor vor fi validate printr-o adeverinta de la scoala de unde provin.

La categoria de soft, se va dezvolta o aplicatie conforma cerintelor solicitate de catre organizatori. La libera alegere a concurentilor ramane limbajul de programare pe care il vor folosi si mediul de dezvoltare al aplicatiei. In cadrul acestei categorii, pot participa grupe de maxim 3 elevi. Tema concursului la aceasta proba va fi publicata in data de 13 mai.

In cadrul sectiunii de pagini web, la proba de web design se va realiza un site web sau o aplicatie web pe tema propusa de catre organizator. Participantii trebuie sa aiba nu numai cunostinte de web design, cat si cunostinte de web development. La fel ca si la categoria de soft, tema acestei sectiuni va fi publicata in 13 mai, in aceasta vineri.

Prin Empowersoft, elevii pasionati de ceea ce fac participa la provocari, acest concurs fiind destinat lor si este o cale spre cunoastere in vastul domeniu IT, al programarii si web designului.