Noi acuzații la adresa primarului din Băicoi

Posted by

Prefectura Prahova este asaltată de memorii și petiții prin care sunt dezvăluite abuzurile și ilegalitățile comise de primarul orașului Băicoi, Ciprian Stătescu. După ce 22 de angajați ai Societății de Gospodărire Locală au adresat Prefecturii Prahova, senatorului Georgică Severin, deputatului Grațiela Gavrilescu, Poliției Prahova, Curții de Conturi și Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova o reclamație referitoare la ilegalitățle petrecute în cadrul Primăriei Băicoi, primarul Ciprian Stătescu fiind considerat principalul responsabil, un alt angajat al societății s-a adresat prefectului Marius Sersea prin intermediul unui memoriu.

“Vă aduc la cunoștință următoarea listă de abuzuri și ilegalități comise de primarul Stătescu Ciprian, cu rugămintea de a fi analizate și cercetate pentru a fi stopată activitatea acestui interlop.
1. Cea mai recentă este numirea surorii sale, Stătescu Elena, în funcție de șef sector și a consilierului personal Duță Viorel ca și coordonator al personalului și utilajelor. Acum două luni, primarul a venit de dimineață și ne-a prezentat-o pe sora sa ca fiind noul șef, fără minimă pregătire în domeniu, concurs pe post și rudă de gradul 1. A urmat o perioadă de amenințări, jigniri, urmăriri a lucrătorilor pentru a-i determina să răspundă la programul aberant pe care l-au impus, cu lucrări indicate de primar pe domeniile personale și ale prietenilor. Totul dublat de un inventar aiuristic cu bonuri și procese verbale pe lucrări din urmă cu cel puțin 3 ani, cu zeci de tone de motorină și benzină și materiale de construcții, scule, echipamente, piese de schimb, etc. Oamenii semnau și încă mai semnează în fiecare zi vrafuri.
2. Cercetarea lucrărilor de captare a parâiașelor și apelor pluviale pe o distanță de peste 2 kilometri, cu tubulatură de ciment armat, îngropată, pe strada Republicii, executată de oamenii Sectorului în luni de zile, asistați de 2-3 ori de doi rătăciți de la o firmă fantomă. Cine a încasat banii pentru această lucrare?
3. Buldozerele primarului care de mai mult de doi ani, că au de lucru sau nu, își fac veacul în curtea Sectorului, fiind trimise de multe ori la lucrări personale, dar plătite de primărie.
4. După ce o perioadă gunoiul rezultat din curățenia orașului a fost dus la fosta rampă (ilegal), de când d-l primar și-a achiziționat bascule, gunoiul era depozitat în curtea Sectorului lângă o habă de pază a Floriconului, de unde era transportat cu basculele personale la Boldești. Acum este depozitat într-o improvizație lângă Adăpostul de câini. Cu aceste bascule se executa orice rtransport (pietriș, asfalt, etc.) pentru că trebuie să producă. Situația lucrărilor executate de utilajele primarului este centralizată de șeful de sector, aprobată de primar și merge la caseria primăriei.
5. Construirea unui adăpost pentru câini, cu o groază de bani, tot cu firmă mascată, fără minime utilități, fără respectarea condițiilor tehnice, fără fosă pentru dejecții. Și acum, deși am aflat că au săpat o groapă de formă, dejecțiile de la câini sunt strânse în saci de plastic și trimise cu buldozerul pentru a fi îngropate pe câmp.
6. Manevrarea Târgului săptămânal din Băicoi, prin administrarea de indivizi din propria clientelă și de unde prin închirieri se aduceau bani frumoși la casierie. La Sectorul Lemnărie, din 20 de vânzători permqanenți nici unul nu eliberează factură.
7. Folosirea utilajelor, autoutilitarelor și a oamenilor atât în interes personal cât și la diverși prieteni, uneori pe perioade lungi de timp.
8. Toate cumpărăturile de materiale, scule, echipamente, piese de schimb (prin Sectorul Gospodărie – sume foartemari de bani) s-au făcut prin magazinul – depozit al surorii fostului viceprimar, actualmente fiind mutate la firma acestuia din Filipeștii de Pădure.
9. Schimbarea viceprimarului ales.
10. Lucrările la primărie sunt executate de firmele de partid în complicitate cu firmele primarului, cum ar fi pavarea trotuarelor. La lucrarea de lărgire a străzilor s-au folosit oameni de la Sectorul de Gospodărie Locală, deși aceste lucrări sunt decontate ca fiind efectuate de firmele primarului. Sesizez faptul că prin lărgirea străzii stâlpii de electrica au rămas pe partea carosabilă, devenind un pericol pentru conducătorii auto.
11. De unde parvenirea asta a primarului Ciprian Stătescu, pe care nu o controlează nimeni, case de milioane de euro, pământuri, hale industriale, mașini de lux, utilaje? Credeți că le poate justifica prin salariul de primar?
12. Minciuna și mita din campaniile de alegeri sub toate formele și aspectele posibile.
Mă adresez către toate organele competente cu rugămintea de a verifica și de a lua măsuri împotriva abuzurilor făcute de primar și acoliții săi. Menționez că acest memoriu îl voi adresa și premierului Victor Ponta în speranța că ni se va face dreptate”.
Vă prezentăm în galeria foto câteva din proprietățile (case, hale industriale, terenuri, restaurante și ștrand) despre care oamenii din localitate susțin că aparțin primarului orașului Băicoi, Ciprian Stătescu.