Avantajele / dezavantajele contractarii unei formatii de nunta

Posted by

A venit momentul mult asteptat, cea mai importanta zi din viata unui cuplu, nunta. Iar cheia spre o petrecere reusita este intotdeauna prin muzica. Ea este detaliul care poate face diferenta intre o nunta la care distractia tine pana dimineata si una la care ringul de dans este gol. Muzica da tonul oricarei petreceri, de aceea este considerata a fi unul dintre cele mai importante aspecte ale unei nunti, asa ca trebuie sa te asiguri ca la nunta ta nimeni nu va sta jos prea mult. Astfel, pentru a-ti usura decizia, ti-am pregatit cateva informatii care sa te ajute sa alegi muzica perfecta pentru nunta ta. Cand trebuie sa hotarasti asupra muzicii, trebuie sa stii ca nu exista un raspuns corect. Totul tine de preferintele cuplului, ale invitatiilor, tema nuntii si locatie.

De ce sa alegi o formatie nunta?

Avantaje: Piesele cantate live au o emotie aparte, iar energia unei formatii si calitatea sunetului vor garanta o distractie pe cinste. O trupa stie cum sa creeze atmosfera potrivita unei petreceri, cum sa ridice invitatii de la mese si sa ii aduca pe ringul de dans. O formatie buna va reusi sa aduca viata petrecerii tale, sa umple sala cu energie si sa ofere un dinamism special nuntii. In plus, interactiunea dintre artisti si invitati va intretine atmosfera pana in zori. Iar daca ai invitati care nu danseaza, acestia tot se vor putea bucura de un show pe masura. Daca hotarasti sa alegi o formatie nunta Bucuresti, optiunile sunt destule. De la jazz, rock, pop sau etno, exista formatii specializate pe stilul muzical pe care il preferi. Iar daca vrei ca muzica sa fie cat mai diversa, trupele de cover-uri sunt cele care acopera o varietate mai mare de genuri. Daca vrei sa dai o nota aparte nuntii tale, poti alege o colaborare cu un cvartet de coarde sau un harpist. Recitalul lor este potrivit in special pentru intrarea mirilor in sala, primul dans si momentele in care se ia masa. Este important ca inainte de a semna contractul cu o formatie sa o asculti cantand live. Scopul este sa angajezi o formatie care este versatila si flexibila.

Dezavantaje: O formatie este mult mai scumpa decat un DJ. In functie de trupa alaturi de care decizi sa colaborezi, stilul si notorietatea acestora, pretul poate sa ajunga pana la cateva mii de euro. Desi ofera dinamism unei petreceri de nunta, artistii trebuie sa faca si pauze. Acestea se vor simti nelalocul lor si ii vor indeparta pe invitati de pe ringul de dans. Pe langa asta, o formatie va ocupa destul de mult spatiu. Inainte de a alege o formatie, trebuie sa fii sigura ca exista suficient loc pentru artisi si instrumentele acestora, astfel incat invitatii sa nu se simta stramtorati pe ringul de dans. Atunci cand lucrezi cu artisti Ploiesti, care canta live pot sa intervina probleme tehnice, personale sau care tin de sanatate si care nu le permit sa cante. Nu in ultimul rand, unul dintre cele mai mari dezavantaje ale unei formatii este ca oricat de versatila ar fi aceasta, nu va avea un repertoriu de piese la fel de variat ca si al unui DJ si nu va putea canta toate piesele cerute de catre invitati.