Avantajele unitatilor de aer conditionat de tip split

Posted by

Principalele avantaje ale instalațiilor split AC sunt dimensiunea redusă și flexibilitatea pentru zonarea camerelor individuale. Un aparat de aer condiționat separat poate avea mai multe unități interioare de tratare a aerului sau zone conectate la o unitate exterioară. Numărul depinde de cantitatea de încălzire sau răcire necesară pentru clădire sau pentru fiecare zonă. Fiecare zonă va avea propriul termostat care poate fi programat sau pornit atunci când camera este ocupată. Acest profil de operațiune va economisi energie și bani.

Unitățile sunt destul de ușor de instalat, deoarece nu există conducte care să treacă prin casă. Unitatea interioară poate fi la o distanță de 30 metri de condensatorul exterior și există doar un spațiu necesar pentru o gaură de 7 cm printr-un perete pentru tubulatura izolată de cupru și cablajul de comandă. Unitatea condensatorului poate fi amplasată și pe o porțiune de acoperiș plană, dacă este disponibilă.

Pierderile prin conducte pot reprezenta mai mult de 30% din consumul de energie pentru răcirea spațiului, mai mult dacă conductele sunt într-un spațiu necondiționat, cum ar fi un mansardă. Pierderile pentru sistemele split de aer conditionat se situează între 1% și 5%.

Unitățile pot fi amplasate acolo unde sunt cele mai necesare și funcționează liniștit. Unele unități operează la 22dB, ceea ce înseamnă nivelul de șoaptă.

Energia este economisită deoarece sunt utilizate motoarele cu ventilator mai mici și unitățile individuale funcționează la momente diferite. În sistemele centrale tradiționale de AC, întreaga casă este răcită atunci când un termostat dintr-o locație solicită răcirea.