A avut loc Cercul de Donatori Ploiesti, editia a V-a

Posted by

Cercul de Donatori Ploiesti s-a desfasurat in data de 6 iulie a acestui an, incepand cu orele 18:00. Acest proiect a fost sustinut de Fundatia Comunitara Prahova. Proiectul face parte din reteaua nationala TFN Romania, initiativa a Asociatiei Comunitare si The Funding Network. Prin acest proiect, persoanele care doresc schimbarea sociala, s-au implicat impreuna cu altii interesati, aceasta fiind o oportunitate in acest sens care creaza si un impact vizibil, dar si o comunitate conectata formata din oamenii care vor sa sprijine, sa ajute financiar proiecte sustenabile.

Proiectul a purtat numele de „Paza buna trece primejdia rea!” si a avut ca scop constientizarea de catre prescolari a pericolului izbucnirii unui incendiu, scop care are la baza principiul ca este mai usor de a preveni decat de a interveni intr-un caz de acest fel. Copiii sunt ajutati in acest sens si responsabilizati, pentru a cunoaste nu numai cauzele si imprejurarile in care un incendiu se poate declansa, cat si cunoasterea modului de apelare la serviciul de urgenta 112. Astfel, prescolarii pot exersa comportamentul in cazul in care un incendiu izbucneste. Din nefericire, cifrele indica faptul ca in Romania, saptamanal, un copil arde intr-un incendiu produs si este o statistica ingrijoratoare, mai ales in ultimii ani. In acest sens, proiectul doreste sa spijine educatia copiilor privitoare la siguranta lor, educatie care este absolut necesara. Prin donatiile care s-au facut in cadrul Cercului de Donatori, prescolarii vor primi un caiet de lucru intitulat dupa numele proiectului, „Paza buna trece primejdia rea!”si va fi distribuit gratuit in gradinite.

Evenimentul este ceva unic in Romania, iar echipa de productie a lucrat voluntar la designul proiectului. Impactul acestui eveniment va fi acela de constientizare de catre copiii prescolari a cauzelor si a situatiilor in care un incendiu se produce si de ajutorare a lor in crearea de spirit care sa previna un astfel de incident neplacut. Cum am mai mentionat anterior, acestia trebuie sa cunoasca nu numai imprejurarile, cat si modul de preventie al izbucnirii unui incendiu, pentru a nu intampina o astfel de situatie de urgenta ai caror protagonisti pot fi. Contributia membrilor Cercului de Donatori va fi investita in printarea de caiete de lucru pentru copii prescolari, iar costul total va fi de 3000 RON. Tot in cadrul acestui eveniment, a avut loc si un alt proiect, anume „Scientia”, al carui scop este acela de facilitare a accesului la studii superioare  prin cresterea promovarii examenului de Bacalaureat.

Scientia se adreseaza unui grup de 25 de elevi cu posibilitati materiale sub medie si prin acest proiect, acestia pot fi pregatiti suplimentar pentru BAC, prin achizitionarea unor materiale auxiliare ca rechizitele si alte materiale curiculare. Cum este masurat impactul acestui proiect? Se va tine cont de media obtinuta la disciplina la care elevul participa pentru a-si imbunatati nivelul de cunostinte (clasa a XII-a, semestrul I comparativ cu clasa a XI-a); notele care s-au obtinut la testele date la inceput si pe parcursul programului, dar si notele obtinute la sfarsitul orei; notele la BAC in comparatie cu media clasei din care elevul face parte si notele obtinute la admiterea la facultate.

Ambele proiecte au cumulat fonduri peste cheltuielile care au fost calculate pentru fiecare proiect in parte, acesta fiind un lucru imbucurator si speram ca atat prescolarii, cat si cei 25 de tineri din clasele a XII-a sa fie ajutati si sprijiniti in drumul lor. Partenerul principal al evenimentului in cadrul caruia s-au desfasurat cele doua actiuni a fost Camera de Comert si Industrie.

Galerie foto – Cercul de Donatori Ploiesti – Editia de vara 2016.

Corala Armonia Plopeni – Cercul de donatori Ploiesti 2016

 

Parneterii evenimentului:

Bianca Danilov (ROENGG Consulting), Lucian Vasile (Asociatia pentru Dezvoltare Urbana), Andi Enache (Carturesti Ploiesti), Marina Cocos (aranjamente florale), Andreea Vasi (Salon Hollywood Experiences), Claudius Dociu, Sorin Petculescu, Radio WYL FM, Cora Ploiesti, Cafea Liegeoise, UsersFeed, Corala Armonia si Camera de Comert si Industrie Prahova.