Perle de la BAC 2016

Posted by

Probele din cadrul examenului de Bacalaureat deja au inceput si elevii s-au prezentat si de aceasta data la examen, chiar daca nu au invatat si nu au fost bine pregatiti in acest sens. Evident ca au avut indeajuns de mult timp sa studieze si, desi cel mai probabil nu se asteptau ca subiectele din acest an sa fie unele usoare, proba de la limba si literatura romana le-a cam pus bete in roate unora dintre elevii clasei a XII-a.

Ca in fiecare an, de la probele de BAC ies atat invingatorii, cei care au reusit sa rezolve toate subiectele si care au obtinut rezultate foarte bune, cat si cei slab pregatiti care nu au putut sa treaca cu medii acceptabile de examenele sustinute. Si pentru ca nu putea lipsi si anul acesta partea amuzanta a intregului Bacalaureat, examen care este in deplina desfasurare, am cules cateva perle de la elevi. Desi unii dintre ei nu s-au pregatit deloc pentru proba scrisa la limba si literatura romana, au reusit cu putina imaginatie sa ofere niste raspunsuri la unele dintre subiectele date, care sa starneasca nu doar amuzamentul, cat si dezamagirea parintilor si a profesorilor. Proba s-a sustinut chiar pe data de 4 iulie 2016. In continuare va voi enumera cateva replici din acest an, care vor deveni memorabile, cu siguranta.

Perle de la BAC, din anul 2016

„Gheorghidiu era un barbat frustrat; cum poti sa iubesti o femeie usoara? Ce prost sta dupa fundul femeii?”

„Tema poeziei este una profunda, nu iti poti da seama de ea. Poetul este visator si usor, usor se stinge in lume.”

„Dupa parerea mea, romanul Morometii are la baza tema iubirii dintre Stefan si Ela.”

„Virgula este pentru a desparti un cuvant de un alt cuvant, ca sa respire si poetul.”

bac limba romana 2016

Pe langa ce v-am mentionat, mai sunt multe alte raspunsuri amuzante, asa ca urmatorul lucru pe care il voi face este acela de a posta in continuare alte perle, din anii precedenti.

Raspunsuri memorabile de la BAC, din anii anteriori

„Nu putem avea imagini poetice deoarece textul nu are fotografii.”

„Sensul conotativ pentru termenul frunte este metafora.”

„Ion de Marin Preda este un titlu sugestiv.”

„L-a vazut Spanul si l-a convins sa il faca asistentul lui.”

„Personajul principal este supus unor incercari, chiar si moartea.”

„Parantezele sunt indicatoare schemice.”

„Femeile ramaneau acasa in loc de barbati.”

„Eu din ce a zis Lucian Blaga nu am inteles nimic.”

Tot ceea ce v-am prezentat aici nu este o colectie de perle, ci o mica parte din ceea ce elevii de clasa a XII-a au putut scrie la proba de limba si literatura romana, de-a lungul timpului. Sigur o sa radeti si o sa va distrati, garantez.