ian. 31

Bloggerii ploiesteni la taifas in Zappa

O sa va intrebati ce-ar putea avea in comun 15 bloggeri ce scriu despre diverse pasiuni, in stiluri diferite? Si eu m-am intrebat, de aceea am mers la intalnire, de curiozitate si ca sa intalnesc oameni noi 🙂 Si n-am regretat nici macar o secunda din cele 4ore petrecute impreuna.

Au fost bloggeri ce sunt la inceput de drum, bloggeri cu experienta in ale scrisului si oameni care au facut din scris o meserie.

Ce au in comun toti acesti oameni? O singura pasiune: blogul. Fie ca e video blog, fie blog foto sau clasicul scris, placerea de a-ti comunica pasiunile, cunostintele sau opiniile te fac blogger.
Insa sa nu crezi ca e usor. Cumva te expui pe tine, cu bune si cu rele, in fata unor necunoscuti care de multe ori te judeca gresit. Ceea ce scrii iti asumi, asadar nu poti arunca informatii auzite in autobuz, la intamplare. Trebuie sa fii un pic jurnalist, sa investighezi, sa confirmi veridicitatea faptelor si sa te asiguri ca nu calomniezi din dorinta de a spune ceva. Deci iti trebuie un pic de curaj, o pasiune si ceva talent ca sa fii un blogger bun.

Un alt lucru pe care am observat ca il au toti bloggerii in comun este faptul ca sunt perfectionisti. Vor poza perfecta, videoclipul perfect, textul care sa exprime corect gramatical si fidel ceea ce au de spus. Jumatatile de masura nu sunt apreciate de un blogger bun. Si cum ar putea fi, cand ai mii de oameni care te urmaresc? Esti responsabil pentru fiecare imagine, video ori cuvant scris.
Dar si recompensele sunt mari. Nu ma refer aici la partea materiala, desi este o motivatie si asta. Insa sa faci ce-ti place, sa te urmareasca mii de oameni si sa traiesti din asta mi se pare extraordinar. Bineinteles ca ajungi la performanta asta doar prin munca, cu putina publicitate si mult continut interesant.

Sunt multe de spus despre blogging insa mai las si pe alta data.

In loc de incheiere, am placerea sa vi-i prezint pe cei prezenti la blogmeetul de ieri, ordinea este aleatorie: Gabriel Ionita – calatorii cu substrat istoric, John Cristea – diverse, social, Dragos Schiopu – antreprenoriat, diverse, Vlad Petre – karaoke, video blogging, Vali Ovidiu – fotografie, Marin Apostol – critic de filme, Claudius Dociu – public speaking, Robert Burcea – dezvoltare personala, Sebastian Stefan – magie si iluzionism, Bogdan Dinu – teme sociale, Bogdan Catuneanu – articole generale, Stefan Parvu – electronica, diorame si robotica, Dana Schiopu – articole diverse, Maria Pîrvulescu – nu are inca blog si ultima, dar nu cea din urma 😛 subsemnata care scrie chestii personale, deci sa nu va prind pe la mine ca va dau spam :))

PH_blogmeet_2016_ed1-28

(foto valiovidiu.ro)

  1. Vin si eu la urmatorea intalnire a bloggerilor.

Comentariile sunt inchise.