Cauti aparatura potrivita pentru laborator? Vezi aici microscop binocular

Posted by

Doresti sa dotezi laboratorul scolii cu aparatura necesara ca elevii sa aiba un mediu de invatare prielnic, in care sa poata sa practice tot ce invata in teorie? Afla aici ce ar trebui sa contina un laborator de biologie complet pentru a putea fi efectuate diferite cercetari.

Pe precisa.ro gasesti diferite aparaturi de laborator, de la microscoape binoculare, la hote cu flux laminar si centrifuge de racire.

Ce echipamente ar trebui sa contina un laborator?

  1. Laborator de biologie

In laboratoarele de biologie, cercetatorii se ocupa de studierea organismelor vii. Ce ar trebui sa contina un laborator de biologie ca sa fie complet?

  • Microscoape: cu ajutorul acestora se pot analiza celulele si microorganismele. Ele pot fi microscoape optice, stereoscopice si electronice. In laboratoarele clasice de biologie microscoapele foarte des intalnite sunt cele stereoscopice, folosite la disectii si examinarea diferitelor probe – vezi aici microscop binocular.
  • Centrifuge: folosite pentru separarea elementelor lichide de cele solide.
  • Incubatoare si congelatoare: pentru stocarea probelor biologice si pentru mentinerea unei temperaturi ideale pentru diferitele culturi celulare.
  • Cantar analitic: cu ajutorul caruia se masoara probele intr-un mod precis, lucru esential pentru rezultate optime.
  • Hota cu flux laminar: prin care se asigura un mediu steril pentru diferitele probe preluate.

Acestea ar fi doar unele dintre echipamentele de baza care ar trebui sa existe intr-un astfel de laborator. Pe precisa.ro gasesti tot ce ai nevoie daca te afli in situatia in care trebuie sa cauti aparatura de laborator.

  1. Laborator de chimie

Intr-un laborator de chimie, pentru ca au loc diferite experimente, esentiale sunt hotele de chimice, cu ajutorul carora sa se elimine vaporii toxici din incapere. De asemenea, extinctoarele ar trebui sa fie nelipsite in cazul unor experimente care au dat gres. Trusele de prim ajutor sunt si ele necesare intr-un astfel de laborator, care prezinta un risc mai mare de accidentari.

Foarte important, in laboratoarele de chimie ar trebui sa existe diferite recipiente din sticla, cum ar fi eprubete, pahare Berzelius, pipete, flacoane cu reacție etc.

In materie de aparate pentru diferitele experimente care urmeaza a fi desfasurate sunt necesare: spectrometre, centrifuge, termometre si aparate de control al presiunii.

  1. Laboratoare de fizica

In aceste laboratoare se testeaza teoriile despre diferitele fenomene naturale, astfel ca pentru rezultate bune, este nevoie de echipamente pe masura, precum: echipamente de masurare a lungimii, a timpului, a greutatii si fortei, a curentului, mecanisme pendulare, generatoare de tensiune si curent, microscoape optice si electronice etc.

  1. Laboratoare medicale

Laboratoarele medicale joaca un rol foarte important in domeniul cercetarii, de aceea este nevoie sa fie echipate cu aparaturi de calitate, care sa ajute la obtinerea unor rezultate precise.

Un laborator medical bine echipat va contine: echipamente pentru analiza sangelui, echipamente pentru microbiologie, echipamente pentru analize de genetica, echipamente pentru patologie si histologie, pentru diagnostic molecular si de ADN etc.

Aceste echipamente de laborator sunt esentiale in cercetare, analiza si masurare. De aceea, pentru rezultate precise, este nevoie de aparaturi performante si de calitate. Pe precisa.ro pot fi gasite diferite produse, precum: echipamente de laborator, industriale si de testare.

Contact:

office@precisa.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.