Iti cauti un loc de munca?!

Cu siguranta daca esti in cautarea unui loc de munca, cel mai probabil stii unde sa apelezi si de unde vei afla mai multe detalii cu privire la posturile vacante si eventualul tau loc de munca. Cu toate astea o buna parte din cei ce isi doresc sa isi gaseasca un loc de munca nu au prea multe sanse. Si asta pentru ca, daca ati observat foarte bine ceea ce se intampla pe piata muncii nu mai este cazul sa mai amintim de urmatoarele doua situatii:

  • ori oamenii nu sunt pregatiti pentru locurile vacante existente;
  • ori acestia considera ca aceste locuri de munca nu sunt pentru ei, avand in vedere pregatirea lor profesionala;

Cam acestea sunt principalele motive pentru care cei mai multi dintre tineri nu isi gasesc un loc de munca si bineinteles vor sustine ca locurile de munca existente pe piata nu sunt pentru statutul lor. Cu toate astea sunt foarte putine persoane ce inteleg acest aspect si mai cu seama sunt hotarati sa mearga sa se angajeze intr-o anumita firma.

Partea de neinteles in toata aceasta problema este faptul ca majoritatea tinerilor in loc sa isi aleaga un job de unde sa porneasca ei isi doresc sa ajunga in varf fara prea multa experienta. Iar asta nu este doar concluzia noastra, ci a majoritatea persoanelor ce au nevoie de angajati pe diferite posturi si nu gasesc persoanele potrivite pentru acele posturi.

Si asta pentru ca de cele mai multe ori tinerii se feresc de locurile de munca simple si isi doresc intotdeauan ceva mai mult. Aceasta este principala problema a tinerilor care sunt proaspeti absolventi ai unei facultati si care isi doresc jobul perfect fara sa trudeasca pentru el. Si desi toate aceste lucruri par destul de crude, aceasta este realitatea de care nu ne putem ascunde si nici nu putem fugi. E putin mai complicat, dar in acelasi timp trebuie sa gasim si solutii.