Cine profita de Ziua Indragostitilor?

Posted by

Inca putin si se apropie cea mai indragita zi de catre toti indragostitii. Nici nu vreau sa ma gandesc cate „inimioare” si „fluturasi” pot pluti in aceasta perioada. Si ca sa fie un pachet complet, trebuie sa spunem ca toata aceasta iubire care va pluti in aer, va pluti o luna intreaga. Este foarte frumos sa vezi pe strada o multime de tineri indragostiti. Ceea ce insa nu prea imi iese mie la socoteala este, de fapt, specula unor oameni de a face profit pe spatele fiecarei ocazie in parte.

Indiferent ca vorbim despre Ziua Indragostitilor, Dragobete, Martisor, Paste, diferiti sfinti si Craciun, toate reprezinta o foarte buna sursa de venit. Probabil ca cei care nu stau sa analizeze aceste „sarbatori” din prisma, pe care eu am ales sa analizez aceste situatii, imi vor spune ca sunt o persoana rautacioasa si ca nu stiu sa ma bucur de tot ce este mai frumos. Si nu, nu sunt o persoana rautacioasa, ci doar vad lucrurile dintr-o alta perspectiva. Si da, singurul lucru pe care il urasc in asemenea momente este profitul, pe care il pot face unii pe naivitatea si sentimentele altora.

Nu am inteles niciodata, de ce in pragul unor sarbatori sau in preajma unor astfel de zile speciale toate preturile urca simtitor. Pana si banalele flori ajung sa coste mult mai mult, aproape dublu, decat intr-o zi obisnuita. Iar acest exemplu cu florile este unul singur dintr-o nenumarata multime.

Bine ar fi sa va pregatiti inca de pe acum, de la inceput de luna portofelele, caci toate preturile se vor majora incepand cu florile, bomboanele de ciocolata, jucariile de plus, pernutele in forma de inima si de ce nu si simplele martisoare vor avea un pret mai mare fata de cele de anul trecut.

Si daca pana acum nu ai urmarit indeaproape aceste detalii, chiar te sfatuiesc sa o faci. Asa vei intelege cat pot profita anumite persoane pe spatele altora. Iar asta nu inseamna ca nu trebuie sa nu mai faceti daruri, dimpotriva.