nov. 13

Clubul Rotary Ploiesti | Finalul unui ambitios proiect ecologic

Clubul Rotary Ploiesti | Finalul unui ambitios proiect ecologic

In acest weekend Clubul Rotary Ploiesti, cu ajutorul companiei Petrotel Lukoil, a reusit sa finalizeze un proiect ecologic indraznet!

In urma cu 4 ani, in 2013, Clubul Rotary Ploiesti incepea un proiect de transformare a fostei gropi de gunoi de pe centura de EST a orasului intr-o perdea forestiera cu 20.000 de copaci.

Prin mobilizarea a sute de voluntari, dintre care cei mai multi elevi, in fiecare an au fost plantati cate 5000 de puieti. Astfel au transformat practic fosta groapa de gunoi a Ploiestiului intr-o padure tanara, padure ce va reprezenta o importanta sursa de oxigen pentru ploiesteni.

Prin aceasta mobilizare au dat totodata un exemplu prin care sa ii inspire si pe altii sa realizeze sau sa participe la astfel de proiecte.

Anul acesta echipei de rotarienii s-au alaturat elevii Scolii Gimnaziale „Ienachita Vacarescu” si tinerii de la Organizatia Concordia, tineri ce au dat dovada de implicare, devotament si munca in echipa dorind sa asigure Ploiestiului un aer mai curat.

Clubul Rotary Ploiesti, impreuna cu intreaga miscare rotariana, este implicat totodata si intr-un proiect de impadurire la scara nationala, proiect in cadrul caruia vor fi plantati 1.000.000 de copaci pe teritoriul Romaniei.