mai 4

Doi tineri, o motocicleta si calatoria in jurul lumii

Doi tineri, o motocicleta si calatoria in jurul lumii

Calatoria in jurul lumii sau ocolul Pamantului mi se pare o idee destul de indrazneata, pentru care se fac compromisuri, dar si eforturi financiare. Bineinteles, depinde de fiecare plan facut in parte, pentru ca unii aleg sa o faca cu masina, altii cu bicicleta si mai nou, si cu motocicleta. Stiu destule povesti despre oameni curajosi care au calatorit in lung si in lat, dar de curand am aflat o alta, cea a unor tineri frumosi care vor sa calatoreasca impreuna, doar cu o motocicleta. Vorbesc despre Diana şi Florin Moraru, sot si sotie care vor porni pe  data de 23 mai într-o calatorie prin care vor face ocolul Pamantului pe motocicleta. Planul lor include 87 de tari, cinci continente si prin aceasta aventura vor sa doboare si cinci recorduri mondiale. Asa si-au propus si sunt nerabdatori, pentru ca prin acest lucru vor sa aduca un omagiu performantei studentului Dan Dumitru, din anul 1910, care a parcurs pe jos 100.000 de kilometri.

In aceasta perioada, tinerii indragostiti fac ultimele pregatiri legate de viitoarea calatorie, care, dupa cum am mai mentionat, incepe pe 23 mai, anul acesta. Cu s-au cunoscut acestia mi se pare foarte dragut, pentru ca de la o simpla iesire la un suc si o plimbare cu motocicleta, tinerii au fost nedespartiti si dupa 4 ani de la intalnire, s-au si casatorit civil, intr-o ceremonie pe motoare.

In viata de zi cu zi, acestia sunt doi tineri care lucreaza in corporatii si, ca orice alta persoana, platesc rate, deci sunt oameni cat se poate de normali. Amandoi sunt pasionati de sport. Florin este pasionat de sporturi extreme, sporturi de contact si in timpul liber face ceea ce ii place, fructificand orice ora pe care o are la dispozitie. Dintr-o gluma, in timp ce urmareau o emisiune la televizor, Diana si Florin au luat totul in serios si asa s-a nascut si ideea unei calatorii in jurul lumii. Pentru ca este o chestiune foarte serioasa, ei si-au facut un plan bine pus la punct si timp de mai bine de un an de zile, s-au informat cu privire la ce presupune o astfel de aventura.

diana florin

Prietenul lor de incredere poreclit „Bavarezul” este defapt motocicleta cu care vor porni la drum, care i-a purtat deja prin tara si prin Europa, in drumetiile pe care le-au facut. Pe lista sunt deja trecute peste 87 de tari de pe cinci continnete si vor porni din tarile centrale si nordice din Europa, vor traversa apoi prin Rusia si peste ocean, cu vaporul, in Canada. Vor reveni in Europa prin stramtoarea Gibraltar.

Recordurile care vor sa le bifeze sunt cuplul cu cele mai multe casatorii, cate una in fiecare tara, cea mai mare distanta parcursa de un cuplu pe o singura motocicleta, cele mai multe drapele ale unui stat arborate in lume, prima expeditie in doi, in jurul lumii fara a fi folosite aparate de zbor si cele mai multe capitale si orase vizitate in decursul unei expeditii.