A doua sansa li se ofera tinerilor prin invatamantul la seral

Posted by

Cu totii am auzit despre invatamantul seral. Si inscrierile, in acest sens, au avut loc si in acest an, in luna iulie. Tinerii care nu au acordat mare importanta educatiei si asta la momentul potrivit, au acum sansa sa continue studiile in invatamantul la seral si sansa sa recupereze anii pierduti. Ei au inteles ca diploma care le este oferita la terminarea liceului ii poate propulsa mai departe, fie ca este vorba despre o facultate buna, fie ca este vorba despre faptul de a se angaja si a lucra. Astfel ca, aceasta forma de invatamant le ofera oportunitatea de a lucra si a invata, in acelasi timp, in sensul in care ziua pot merge la locul de munca si seara pot veni si participa la cursuri.

Dupa cursurile la care au participat si disciplinele pe care le-au studiat, tinerii inscrisi la seral pot sa dea si examenul de Bacalaureat, ca sa le ateste aptitudinile si nu numai, examenul fiind atat de necesar pentru ca fara acesta, in ziua de azi, angajatorii nu mai obisnuiesc sa angajeze sau sa instruiasca tineri care nu si-au finalizat studiile printr-o diploma. Beneficiul principal al unei astfel de scolarizari este acela ca, dupa 2 ani de zile, pot sa sustina Bacalaureatul, asta insemnand ca specializarea pe care si-au ales-o la seral ii poate ajuta foarte mult mai departe, oferindu-le sansa de a lucra intr-un domeniu in care specializarea studiata este cautata.

Liceele din Ploiesti care ofera a 2-a sansa tinerilor ca sa isi termine studiile sunt urmatoarele: Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Tehnologic „Ludovic Mrazek”, Liceul Tehnologic „1 Mai”, Liceul Tehnologic Agricol Barcanesti, Colegiul „Spiru Haret”. Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, pentru cei interesati,  are cursuri serale pe filiera tehnologica, cu profilul „Servicii”, in domeniul „Comert”, cu specializarea Tehnician in activitati de comert. Pentru restul liceelor, puteti sa consultati informatiile necesare chiar pe site-urile fiecarui liceu in parte.

liceu seral 2016