e vremea să pleci deacasă! (RIUF 2014 spring edition)

Peste 100 de universități internaționale din Europa, SUA și Asia îi așteaptă pe elevi, studenți, părinți și profesori pe 15-16 martie la Sala Palatului din București pentru a descoperi cum pot urma un program de licență, master sau MBA în străinătate. Pe parcursul celor două zile, cei 5.000 de vizitatori așteptați vor primi informații despre programe de studii, taxele de școlarizare, posibilități de finanțare, burse, proces de aplicare, oportunități de internship. La târgul internațional de universități RIUF – Romanian International University Fair vizitatorii vor avea acces la prezentări și workshopuri susținute de reprezentanții universităților de top și de consiliere gratuită pentru a aplica la studii în străinătate. Vizitatorii care doresc să beneficieze de oportunitățile oferite de RIUF trebuie să se înscrie pe site-ul evenimentului www.riuf.ro.

Universități de top in căutare de studenți români prezente la București pentru două zile

Târgul internațional de universități RIUF este singurul loc în care tinerii români pot discuta cu studenți și absolvenți români de la universitățile de top din lume. Astfel, în acest weekend, reprezentanți de la Harvard, Stanford, Princeton, University College London și London School of Economics vor împărtăși vizitatorilor RIUF din experiența lor de studii la o universitate de top din lume.
În plus, participanții la târg vor putea dialoga cu reprezentanții oficiali ai peste 90 de universități din Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Suedia, Belgia, Norvegia, Italia, Arabia Saudită și alte 10 țări, ai organizațiilor care desfășoară programe de dezvoltare personală, profesională și orientare în carieră sau care oferă cursuri de limbi straine. Dintre expozanti: Carinthia University of Applied Sciences (Austria), BHMS Business & Hotel Management School (Elveția), University of Salford (Marea Britanie), University of Amsterdam (Olanda), King Abdullah University of Science and Technology (Arabia Saudită). Lista completă a expozanților poate fi văzută aici.

32 de prezentări și workshopuri despre oportunitățile internaționale disponibile

În cadrul celor două zile de târg vizitatorii au ocazia să participe la 32 de sesiuni de prezentări private și workshopuri susținute de universitățile invitate. Sesiunile de prezentări ofera răspunsuri detaliate la întrebările specifice ale vizitatorilor cu privire la posibilitatea de a deveni studenți internaționali. Vor primi și informații la zi despre diferitele sisteme academice și particularitățile lor, despre facilitățile oferite de universități pentru studenți (cazare, burse, oportunități de practică și internshipuri), despre pașii necesari realizării unei aplicații la studii în străinătate, dar și despre oportunitățile de angajare după absolvire. Cateva dintre titlurile sesiunilor: „Study for free at Dania in Denmark”, „Q&A: Princeton University”, „Career Possibilities in Norway”, „Study at the international hospitality business in Dubai!”.
Pentru a participa la seminariile susținute de universități este necesară înscrierea pe site-ul RIUF – www.riuf.ro. Participarea vizitatorilor la sesiunile private se va face în funcție de ordinea înscrierilor, în limita locurilor disponibile. 
 

Fond de burse de 500.000 de euro

                Începutul anului 2014 a adus schimbări importante pentru elevii și studenții din România cu privire la bursele și finanțările pe care le pot accesa. La RIUF am pregătit un stand dedicat noutăților despre burse și materiale informative pe care vizitatorii târgului le vor putea discuta apoi cu părinții, profesorii sau consilierii educaționali.
Cele două tipuri de burse oferite de universități, în general, sunt sociale si  de merit iar în cadrul acestei ediții RIUF fondul de burse pus la dispoziție de instituțiile de învățământ pentru studenții internaționali depășește 500.000 de euro. Până la eveniment le recomandăm tinerilor să consulte lista burselor oferite pe site-ul RIUF.
Târgul de universități RIUF va fi deschis în cele două zile de la ora 10 până la ora 17. În acest interval vor fi prezenți la târg și consilieriiEDMUNDO care îi pot ajuta gratuit pe elevi și studenți să aplice la programe de licență sau master în străinătate. Pentru a participa la târg este necesară înscrierea pe site.
Toate detaliile despre eveniment sunt disponibile pe www.riuf.ro.