De ce nu este bun consumul de energizante?

Posted by

Am incercat sa ma documentez cu privire la acest aspect, deoarece cativa dintre prietenii mei sunt consumatori ai acestei bauturi. Nu ii cunosc nici gustul si nici efectele pentru ca nu le-am incercat, dar am observat schimbari in starea de comportament a anumitor persoane ce consuma acest lichid.

Starea de agitatie, reactiile de agresiune uneori nu sunt ok de aceea le-am tot spus sa renunte la ele. Dar stiu ca nu este usor pentru ca a devenit un viciu de care nu se pot lipsi prea usor. Ceea ce trebuie sa stie toata lumea este faptul ca energizantul accelereaza ritmul cardiac, nu este indicat consumul de energizante in combinatie cu alcool, dar si multe alte lucruri care pot afecta foarte grav starea sanatatii.

Sunt tari precum Venezuela, Republica Dominicana, Puerto Rico ce au avertizat alte state cu privire la consumul excesiv de energizante. Alte doua state, Franta si Danemarca, au interzis consumul acestei bauturi tocmai din cauza faptului ca vitaminele sunt combinate cu glucuronolactona.

Acesta din urma este un produs chimic foarte periculos, ce actioneaza ca un drog halucinogen. Efectele acestei bauturi sunt devastatoare pentru organism deoarece provoaca migrene, tumori cerebrale si diferite boli ale ficatului.

Chiar daca bautura are un gust bun, efectele acesteia nu sunt de dorit.